Kreminės varškės sausainiai
- Details
- 10 Comments
Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.
Kreminės varškės sausainiai
Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 75 kcal / sausainis
Ingredientai:
- 150 g minkšto kreminio sūrio (naudojau rikotą)
- 90 g sviesto, kambario temperatūros
- 150 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 1/4 a.š. druskos
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
- 120 g miltų
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 160°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Tada dideliame inde sumaišyti sviestą ir kreminę varškę.
- Po truputį įmaišyti cukrų ir maišyti kol masė pasidarys lengva ir puri (geriausiai tai atlieka mikseris 🙂 ).
- Galiausiai įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir druską.
- Kitame inde sumaišyti kepimo miltelius su miltais.
- Po truputį miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
- Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
- Kepti 12-14 minutes arba kol sausainių kraštai pradės ruduoti.
- Neperkepkite sausainių, kai išimsite iš orkaitės jie turi būti ganėtinai minkšti, tačiau pravėsę sutvirtės ir tada galėsite perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
- Skanaus!
Šaltinis: CaffeIna
Hmmm mano supratimu kreminė varškė tai philadelphia… O rikota ir lieka rikota 🙂
O man kreminė varškė tai tiesiog varškė be grūdelių 😀 Tai kur kreminės varškės reikia tai dedu viską, kas turi varškės skonį, t.t. rikotą, markarponę (nors jos pas mane jau itin retai būna), paprastą varškę sutrintą su trupučiu grietinės. O Philadelhpia tai nei karto ir nepirkau 🙂 Kai kažkada seniai seniai žiūrėjau į jos kainą, tai ji man brangi baisiai pasirodė, tad man gerai ir be jos.
Indrė teisingai pastebėjo dėl kreminės varškės 🙂 Namie kaip nori, taip galima vadinti, o viešoj erdvėj reikėtų rašyti tikruosius produktų pavadinimus.
O receptas sudomino. Artimiausiu metu išsikepsiu 🙂
Sutinku, kad kreminė varškė ir rikota skiriasi. Tačiau eksperimentuoti ir vieno produkto keisti kitu manau niekas nedraudžia 🙂 Aš juk neįrodinėju, kad kreminė varškė yra rikota, tik parašiau pastabą, kad kreminės varškės neturėjau, todėl panaudojau rikotą.
Ne tai viskas ok – tik po to jei rezultatas ne toks būtų išbandžius tada jau reiktų ieškot tokios mini klaidos tarp varškių ;D
O aš philadelfios su akcija dabar papirkau pusę kilogramo. Greitai bus viena proga, tai darysiu tortuką 🙂
Aš irgi norėčiau kažką prie geros progos pagaminti, bet kai proga kokia ateina reikalavimas vienas – želė tortas ir dar kad būtų gaivus 🙂
o kokios konsistencijos ta tesla turi buti pries dedant kept?
hmmm kiek pamenu tai tešla buvo kaip ir kepant bet kokius sausainius – nuo šaukšto reikia nubraukti, nes kol pati nukristų reikėtų ilgokai palaukti 🙂 Bet ji tokia, kad išmaišyti galima su šaukštu.
Liuksusinis receptas, labai skanūs sausainiai išėjo. Aš, beje naudojau „farmer”s cheese”, nes ir ne tokia riebi ta varškė, kaip „creamcheese”,ir šlamšto jokio neprikrauta, kurio varškėj neturi būti. O beje, kartą „farmer”s market” nupirkau vaikams sausainukų visiškai tokių pat, kaip šitie, buvo kepti būtent iš rikotos, kaip kad darėt ir Jūs. Ačiū dar kartą už receptą!
Oi kaip smagu 🙂 Privertėt nusišypsoti 🙂