Burokėlių sriuba su malta mėsa
- Details
- Leave a Comment
Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂
Burokėlių sriuba su malta mėsa
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 310 kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g maltos mėsos
- 1 v.š. aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 1/4 mažos gūžės kopūsto
- 6 bulvės
- 5 burokėliai, virti
- 1 v.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirų
- 1/2 a.š. cukraus
- 50 ml obuolių acto
Instrukcijos:
- Į puodą įpilti aliejaus ir 2-3 minutes kepti maltą mėsą.
- Pridėti kapotų svogūnų, stambiai tarkuotų morkų ir juostelėmis pjaustytų kopūstų, pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti 2-3 minutes.
- Įpilti karšto vandens, kad apsemtų daržoves.
- Sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir virti 5 minutes.
- Nulupti ir sutarkuoti burokėlius, sudėti į puodą.
- Virti, kol visos sudedamosios dalys suminštės, pagardinti druska, cukrumi ir obuolių actu.
- Patiekiant užberti kapotų petražolių.
- Skanaus!
Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)