Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
- Details
- 8 Comments
Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.
Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 483 kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g bet kokios mėsos, supjaustytos smulkiais gabaliukais
- 3 kiaušiniai
- 3 v.š. krakmolo
- 150 g majonezo
- druskos
- česnako
- pipirų
Instrukcijos:
- Viską gerai sumaišyti, sudėti į stiklinį indą (1l talpos) ir pastatyti į šaldytuvą 10-12 val. marinuotis.
- Išėmus iš šaldytuvo, masę išmaišyti ir šaukštu dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
- Kepti kaip blynus.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
A š panašiai kepu ir su žuvim, ir su paukštiena. Tikrai labai skaniai gaunasi 🙂
Aš su paukštiena bandžiusi, bet va su žuvimi tai ne. Gal dėl to kad žuvies jau labai retai valgom… O reikėtų…
O tai su kiaušiniu ir marinuoti? ir savaitę laikyti galima?
Taip, marinuojasi kartu su kiaušiniu. Nors tiesą pasakius, man tiek ilgai nepavyksta išlaikyti, nes per greitai suvalgom 🙂 Daugiausiai esu laikiusi tris-keturias dienas. Skonis tikrai nebuvo pasikeitęs.
As ir juos daznokai kepu tik mesyte pakeiciu.ir marinuoju para kokia.bet be kiausiniu,kiausinius isplaktus tik pries kepant sumaisau(ir ju dedu daug,kokius 5 ar 6).labai skanu.
o miltu nereikia?
Aš niekada nededu, bet jei yra noras juos dėti, manau jie nepakenktų.
[…] seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų […]