Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
- Details
- 8 Comments
Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.
Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 483 kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g bet kokios mėsos, supjaustytos smulkiais gabaliukais
- 3 kiaušiniai
- 3 v.š. krakmolo
- 150 g majonezo
- druskos
- česnako
- pipirų
Instrukcijos:
- Viską gerai sumaišyti, sudėti į stiklinį indą (1l talpos) ir pastatyti į šaldytuvą 10-12 val. marinuotis.
- Išėmus iš šaldytuvo, masę išmaišyti ir šaukštu dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
- Kepti kaip blynus.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
A š panašiai kepu ir su žuvim, ir su paukštiena. Tikrai labai skaniai gaunasi
Aš su paukštiena bandžiusi, bet va su žuvimi tai ne. Gal dėl to kad žuvies jau labai retai valgom… O reikėtų…
O tai su kiaušiniu ir marinuoti? ir savaitę laikyti galima?
Taip, marinuojasi kartu su kiaušiniu. Nors tiesą pasakius, man tiek ilgai nepavyksta išlaikyti, nes per greitai suvalgom
Daugiausiai esu laikiusi tris-keturias dienas. Skonis tikrai nebuvo pasikeitęs.
As ir juos daznokai kepu tik mesyte pakeiciu.ir marinuoju para kokia.bet be kiausiniu,kiausinius isplaktus tik pries kepant sumaisau(ir ju dedu daug,kokius 5 ar 6).labai skanu.
o miltu nereikia?
Aš niekada nededu, bet jei yra noras juos dėti, manau jie nepakenktų.
[…] seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų […]