Menu

Braškių ir rabarbarų pyragas

  • Braškių ir rabarbarų pyragas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Braškių ir rabarbarų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos
Kaloringumas: 199 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 85 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/2 p. miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 p. pieno
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 1/2 p. per pusę perpautų braškių ir/ar rabarbarų
  • 2 v.š. cukraus, pabarstymui

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 170-180°C. 26 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu.
  • Į vieną indą prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Kitame inde sviestą ištrinti su 1 puoduku cukraus. Maišyti kol gausis šviesi ir puri masė.
  • Įmušti kiaušinį, supilti pieną ir vanilę. Gerai išmaišyti.
  • Po truputį supilti miltų mišinį.
  • Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą.
  • Ant viršaus kuo arčiau vieną kitos išdėlioti braškes, perpjauta puse žemyn, ir/ar rabarbarus.
  • Tolygiai apibarstyti pyragą 2 šaukštais cukraus.
  • Kepti 10 minučių, tada sumažinti kaitrą iki 160°C ir kepti dar apie valandą, kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
  • Skanaus!

Šaltinis: uždarytas maisto tinklaraštis Whisk. Write. Repeat.

  1. Puikus receptai parašė:

    Pasigaminau, išties paprasta ir skanu 🙂 nenusivyliau

  2. Rūta parašė:

    Aš tai vis matau šitą derinį – braškes su rabarbarais, – bet man apskritai keptos braškės kažkaip egzotiškai skamba 🙂 Neįsivaizduoju, kokio skonio, struktūros jos turėtų būti… Reiks kitais metais pabandyti kažką panašaus..

  3. Aušra parašė:

    Iš tiesų tai mano pirmasis kepinys su braškėmis. Irgi ilgą laiką susilaikydavau nuo eksperimentų. Bet tiesiog jautėsi švelnus braškių aromatas ir lengva rūgštelė. Kažko tokio labai įspūdingai neįprasto nebuvo 🙂 Kitais metais gal išdrįsiu išbandyti ir keksiukus, žinoma jei tik liks nesuvalgytų braškių.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?