Žiedinių kopūstų apkepas su varške
- Details
- 1 Comment
Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.
Žiedinių kopūstų apkepas su varške
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 152 kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g žiedinių kopūstų
- 2 kiaušiniai
- 200 g neriebios varškės
- 50-70 g kieto sūrio, tarkuoto
- druskos
Instrukcijos:
- Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir išvirti.
- Pravėsusį žiedinį kopūstą sukapoti ir sumaišyti su kiaušiniais, sūriu, pertrinta varške.
- Masę pasūdyti, gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu išteptą ugniai atsparų indą.
- Kepti maždaug 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.
- Apkepą apibarstyti žalumynais ir patiektu su grietine.
- Skanaus!
Šaltinis: Moters savaitgalio priedas. Lietuviški valgiai. 2009-03
Nugis labai idomu bus pabandyti…