Vyšnių pyragas su cinamonu
- Details
- 4 Comments
Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.
Vyšnių pyragas su cinamonu
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 189 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p.= 237 ml
- 1 p. miltų
- 1/2 a.š. cinamono
- 1/2 p. cukraus
- 1 kiaušinis
- 4 v.š. pieno
- 100 g sviesto, lydyto
- 200-350 g vyšnių be kauliukų (arba tiek, kad padengtų tešlą vienu sluoksniu)
- Trupiniams:
- 1/2 p. miltų
- 1/4 a.š. cinamono
- 2 v.š. cukraus
- 25 g sviesto, šalto
Instrukcijos:
- Miltus, cukrų ir cinamoną sumaišyti.
- Supilti pieną, tirpintą sviestą, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
- Tešlą supilti į 24cm skersmens kepimo formą.
- Ant viršaus suberti vyšnias ir šiek tiek jas įspausti į tešlą.
- Trupiniams skirtus produktus sumaišyti blenderyje iki trupinių.
- Jais apibarstyti vyšnias ir kepti apie pusvalandį iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.
- Skanaus!
Šaltinis: Gaminkime.lt
Ar nereikia niekur kepimo miltelių? 🙂
Tiesą pasakius tai aš įdėjau pusę šaukštelio kepimo miltelių 🙂 Bet kaip ant tokio kiekio čia tik simboliškai 🙂 Sakiau kitą kartą nedėsiu, todėl ir nerašiau.
Išbandžiau, labai, labai skanus pyragas, nes neturėjau kur dėti šaldytų vyšnių, o išėjo už gerą. Pagal receptą visko užtektinai. Dešimt balų
Smagu, kad patiko 🙂 aš taip skubėjau pernykštes uogas sunaudoti, o paaiškėjo, jog šiais metais vyšnių galima sakyti nebus nes špokai užpuolė…