Menu

Reindžerio sausainiai

  • Reindžerio sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Reindžerio sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Reindžerio sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 194 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. (230 g) sviesto, kambario temepratūros
  • 1 p. cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 p. miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 a.š. druskos
  • 2 p. avižinių dribsnių
  • 1 1/2 p. pūstų ryžių
  • 200 g šokolado gabaliukų
  • 3/4 p. kokoso drožlių
  • 1/2 p. smulkintų graikinių riešutų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde maišyti sviestą ir cukrų iki vientisos masės.
  • Po vieną įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą.
  • Įmaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską.
  • Sudėti avižinius dribsnius, pūstus ryžius, šokolado gabaliukus ir riešutus.
  • Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
  • Kepti 11-13 minučių, kol kraštai pradės ruduoti.
  • 2-3 minutes vėsinti ant kepimo popieriaus, paskui perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Baking Bites

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …