Reindžerio sausainiai
- Details
- Leave a Comment
Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.
Reindžerio sausainiai
Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 194 kcal / sausainis
Ingredientai:
1 p.= 237 ml
- 1 p. (230 g) sviesto, kambario temepratūros
- 1 p. cukraus
- 2 dideli kiaušiniai
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
- 2 p. miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 1 a.š. druskos
- 2 p. avižinių dribsnių
- 1 1/2 p. pūstų ryžių
- 200 g šokolado gabaliukų
- 3/4 p. kokoso drožlių
- 1/2 p. smulkintų graikinių riešutų
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Dideliame inde maišyti sviestą ir cukrų iki vientisos masės.
- Po vieną įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą.
- Įmaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską.
- Sudėti avižinius dribsnius, pūstus ryžius, šokolado gabaliukus ir riešutus.
- Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
- Kepti 11-13 minučių, kol kraštai pradės ruduoti.
- 2-3 minutes vėsinti ant kepimo popieriaus, paskui perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
- Skanaus!
Šaltinis: Baking Bites