Virtų bulvių blyneliai
- Details
- 3 Comments
Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.
Virtų bulvių blyneliai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija
Ingredientai:
- 7-8 bulvės, virtos su lupena
- 1 kiaušinis
- 1 v.š. miltų
- 1 v.š. krakmolo
- džiūvėsėlių, apvoliojimui
- druskos
Instrukcijos:
- Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale.
- Suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir išminkyti.
- Drėgnomis rankomis padaryti aštuonis plonus blynelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti riebaluose.
- Skanaus!
Šaltinis: Supermamos forumas
mano mėgiamiausias vaikystės patiekalas 🙂
man vaikystėje niekas tokių nekepė 🙁 nebent mokyklos valgykloje jei duodavo, bet lyg ir neduodavo… ten žemaičių blynai būdavo, bet oi kaip aš jų nemėgdavau… Kaip visada naminis maistas daug geresnis, net ir žemaičių blynai pasidaro skanūs 🙂
[…] Ką jūs darot, kai jums lieka virtų bulvių ar bulvių košės? Man asmeniškai pašildyta jau nelabai skanu… O vat mano sesė jau nuo senų senovės daro bulvinius pirštelius su baltu padažu – ir pigu, ir skanu, ir paprasta. Man nelabai gaunas būtent “pirštelius” padaryti (neturiu kantrybės tam), gi forma nelabai jau ir svarbu, bet man smagiau tokius pailgos formos “lepioškiukus” valgyti 🙂 Galima juos dar ir džiūvėsėliuose apvoliojus kepti, kaip kad ką tik peržiūrėdama naujesnius stebimų blogų įrašus, pastebėjau Aušros didelių eksperimentų mažoje virtuvėje. […]