Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę
- Details
- Leave a Comment
Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.
Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę
Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 219 kcal / porcija
Ingredientai:
- 200 g avižinių dribsnių
- keli šaukštai miltų, kol tešlą galima bus minkyti rankomis
- 100 g sviesto
- 25 g cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 200 ml pieno
Instrukcijos:
- Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių.
- Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve.
- Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla.
- Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas.
- Subadyti šakute.
- Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
- Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
- Skanaus!
Šaltinis: Impossible is nothing