Menu

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

  • Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę


Autorius: Aušra

Data:

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 219 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g avižinių dribsnių
  • keli šaukštai miltų, kol tešlą galima bus minkyti rankomis
  • 100 g sviesto
  • 25 g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 ml pieno

Instrukcijos:

  • Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių.
  • Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve.
  • Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla.
  • Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas.
  • Subadyti šakute.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
  • Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2021-01-31 Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų …

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Paprasčiausia granola

Paprasčiausia granola

Kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus.