Menu

Mielinis krepšelis

  • Mielinis krepšelis
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Mielinis krepšelis


Autorius: Aušra

Data:

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Mielinis krepšelis

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: 2750 kcal / viso

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 25 g šviežių arba 2 a.š. sausų mielių
  • 1/2 p. vandens
  • 1/2 p. pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1/4 p. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 p. aliejaus
  • 4 p. miltų
  • 1 kiaušinis aptepimui

Instrukcijos:

  • Sumaišyti pieną su vandeniu.
  • Mieles supilti į stiklinę su dviem šaukštais vandens-pieno mišiniu ir leisti pastovėti kelias minutes.
  • Į mieles įmaišyti kiaušinį, vandenį su pienu, aliejų, druską ir cukrų.
  • Lėtai įmaišyti miltus.
  • Minkyti tešlą kol ji pasidarys minkšta ir elastiška.
  • Palikti, kol tešlą pakils dvigubai.
  • Tada tešlą paminkyti ir padaryti plonus volelius.
  • Suformuoti krepšeliui imti karščiui atsparų stiklinį indą, apgaubti folija ir apversti.
  • Tešlos volelius sudėti kaip kad pagrindą, o iš likusių volelių supinti krepšelio tinklelį.
  • Paimti du volelius ir supinti tarpusavy, padėtį gautą virvutę ant tokio paties kito apversto indelio viršaus – tai bus rankena.
  • Ir jei lieka dar tešlos – paimti tris volelius ir supinti kasytę. Iš gautos kasos padaryti krepšelio diametro lanką (šitai daliai tešlos man neužteko, kad buvo gražu ir be jos 🙂 ).
  • Sudėti visas dalis ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto gerai įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  • Iškepusioms dalims leisti pilnai atvėsti. Nulupti foliją.
  • Dalis sutvirtinti dantų krapštukais.
  • Skanaus!

Pastabos: dariau iš pusės porcijos, tad naudojau pusės litro talpos stiklinius indelius. Išėjo vienas krepšelis.

Šaltinis: Na Miotle

  1. aguonele parašė:

    labai saunus krepselis!

  2. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂

  3. Asta parašė:

    Aušra, vaikučiai turėtų iš laimės šokinėti, tokią šaunią mamytę turėdami :)) Šaunuolė, žaviuos! O krepšelis.. tiesiog super-duper-ultra! 🙂

  4. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Vaikai džiaugiasi keptais saldumynais 🙂 O dėl tokių grožybių aikčioja suaugusieji, maniškiai dar šiek tiek per maži.

  5. Žalia Varna parašė:

    Ohoho, tik pamačius nuotrauką pagalvojau, kad pintas 😀 Šauniai pasidarbuota! 🙂

  6. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Darbo ne tiek ir daug – pyniau paskubomis, bet kai mielinė tešla kepė, pakilo ir visi bug”ai pasislėpė 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.