Vištienos ir grikių troškinys
- Details
- 2 Comments
Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.
Vištienos ir grikių troškinys
Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 321 kcal / porcija
Ingredientai:
- 100 g grikių
- 250-300 ml vandens
- 1 morka
- 1/2 svogūno
- 200 g vištienos, maltos
- 1 v.š. aliejaus
- 1 nedidelis indelis konservuotų pomidorų, be odelių
- druskos
- juodųjų pipirų
- šviežių petražolių, kapotų
Instrukcijos:
- Grikius išvirti vandenyje ir pagardinti druska.
- Nulupti ir stambiai sutarkuoti morką.
- Svogūną smulkiai supjaustyti.
- Morką, svogūną ir maltą mėsą 3-4 minutes pakepinti aliejuje, pagardinti druska ir pipirais.
- Sudėti susmulkintus pomidorus su skysčiu ir kaitinti dar 3-4 minutes.
- Sudėti virtus grikius, gerai išmaišyti ir dar kelias minutes patroškinti.
- Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
- Užberti kapotų petražolių.
- Skanaus!
Source: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)
Internete ieškojau paprasto, bet gardžiai „atrodančio” recepto su grikiais. Žmona nuo mažens buvo kategoriškai nusistačiusi prieš grikius, o tiksliau – prieš jų kvapą. Man, kaip tik, šios kruopos labai patinka. Kai parodžiau Aušros receptą, sutarėme, kad pabandom, ji paragaus.
Patiekalas sužavėjo savo paprastumu, greitai paruošiamas. Leidau sau nukrypti nuo čia pateiktos sudėties – vietoje faršo pakepinau nedideliais kubeliais supjaustytą vištienos filė, o konservuotus pomidorus pakeičiau dviem šaukštais pomidorų padažo bei saujele saulėje džiovintų pomidorų. Mano brangiausioji, paragavusi patiekalo, buvo nustebinta „Oho, visai nesijaučia grikių kvapo!” ir sukirto tikrai nemažą porciją 🙂
Taigi, receptą įtraukėme į „mums abiems tinkamų ir naudojamų” sąrašą. Manau, kad bent kartą per mėnesį šis patiekalas bus ant mūsų stalo, galbūt, su šiokiomis tokiomis variacijomis.
Dar nusižiūrėjau ir kitą receptą šiame bloge – Generolo Tso vištieną, labai gardžiai atrodo 🙂
Ohoho koks malonus įvertinimas 🙂
Ačiū 🙂