Sezamo saldainiai
- Details
- 27 Comments
Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).
Sezamo saldainiai
Užtruksime:
Išeiga: 30 saldainių
Kaloringumas: 85 kcal / saldainis
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 p. sezamo sėklų
- 2 v.š. juodų sezamo sėklų (nebūtina)
- 1/2 p. medaus
- 1/2 p. rudojo cukraus (dėjau baltą)
- 1/2 a.š. malto imbiero
- 1/2 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. druskos
Instrukcijos:
- Pasiruošti du kepimo popieriaus lapus (rekomenduoja sutepti juos sviestu, bet aš to nedariau).
- Sausoje keptuvėje pakepinti sezamo sėklas iki švelniai paruduos (atsargiai, greitai sudega jei nemaišot). Jei naudojamos ir juodos sezamo sėklos, jas geriau pakepinti atskirai.
- Išėmus sėklas, toje pačioje keptuvėje kaitinti visus likusius ingredientus.
- Kai užvirs, maišant kaitinti dar 2 minutes.
- Nuimti nuo karščio ir įmaišyti sezamo sėklas.
- Masę išpilti ant kepimo popieriaus, uždengti antru kepimo popieriaus lapu ir kočėlu plonai iškočioti.
- Leisti truputį atvėsti ir nuimti kepimo popierių.
- Dideliu peiliu supjaustyti norimos formos saldainiais ir leisti pilnai atvėsti.
- Saldainius laikyti atskirtus kepimo popieriumi, nes linkę sulipti.
- Skanaus!
Source: Kitchen Parade
Mmm, kaip skaniai atrodo 🙂 Dievinu sezamą 🙂
Ačiū. Jei turi sezamo, kad ir ketvirtadalį puoduko – tikrai siūlau išbandyti. Pasidaro labai greitai. O ir skanauti greitai gali, nes kai plonai iškočioji, masė greitai atvėsta.
„2 p. sezamo sėklų” o kiek čia gramais būtų?
Jau pabaigiau visą savo sezamą, tad pati pasverti negaliu. Tačiau paieškojau internete ir randu skirtingose vietose, kad 1p. sezamo sveria 96-130g. Tad manau jei dviems puodukams sezamo imtum 230-250g viskas gautųsi gerai. Be to, šis receptas nereikalauja itin didelio tikslumo. Tad jei ir vietoj dviejų puodukų imtum 200g irgi manau turėtų pavykti viskas.
Skaniai atrodo, iškart pažiūrėjus į nuotrauką kozinakus prisiminiau 🙂 Bet man saulėgrąžiniai mielesni, todėl jau kuris laikas audžiu mintį išbandyti kažką tokio. Tik, žinoma, saldaininei savaitei užtikrintai nespėsiu. Paskutiniu metu niekad nespėju, ot 😀
Kozinakai su saulėgrąžomis yra vieni pirmesnių mano sąraše 🙂 Kaip tik užsipirkau nemažai saulėgrąžų. Turiu ir receptų krūvas nusižiūrėjusi, tad jei neaplenksi tai aš pirma įdėsiu 😀 Nes mano planai irgi galingi, o dar visa kasdienybė gali po savaitės apsiversti aukštyn kojom.
Aušra, galėčiau beveik lažintis, kad tu pirmoji spėsi 🙂 Nebent aš dabar specialiai užsispirčiau palenktyniaut ir bėgčiau tuoj pat virtuvėn, apvertus planus aukštyn kojom 😀
Na jei jau lažintumėmės tai tikrai padaryčiau pirma 😀 Bet šiaip kaip ir visi turiu didelių planų, kuriuos neaišku kada įgyvendinsiu. O kadangi po šios savaites saldumynų privengsiu tai dar žiūrėk, kad neaplenktum 🙂
[…] Sezamo saldainiai Draugaujam Administravimas […]
Puikus derinukas! Reiks kada isbandyt 😉 aciu uz receptuka 🙂
blogis…:(
man prilipo ta mase prie popieriaus gatavai ir viskas iskeliavo i siuksliu deze :(((
Manau viskam yra priežastys 🙂 Pirma mintis, kad saldainiai nespėjo pilnai atvėsti… Antra mintis – per mažai buvo verdamas medus ir cukrus tad nespėjo susidaryti karamelė dėl to ir nesukietėjo, o lipo.
galvojau, gal popierius prastas – kazkoks ten lenkiskas baltas buvo. siaip as jo niekuo nesutepiau. mase kaitinau apie 2-3 min, bet matyt reikia zymiai ilgiau. kada zinoti, kad jau susidare karamele ;/ ?
taip viskas kvepejo, taip maniau jau busiu gerio pagaminus… dar nakti laukiau – ryte viskas keliavo i siuksliadeze – nuo popieriaus tai nelaizysi – nors buvo galima 🙁
Žinokit man panašiai buvo su aguoniniais saldainiais 🙂 Viriau viską pagal receptą ir gavosi klampi masė, prilipusi prie popieriaus. Kitą dieną niekas nepasikeitė… Tik tiek gerai, kad didysis smaližius po truputį nukrapštė ir suvalgė, tai neteko išmesti.
Manau ne popierius kaltas, kaitinimo laikas po užvirimo. Kiek skaitinėjau, tai kai jau galvoji kad išvirė karamelė – lašą įlašini į vandens stiklinę, jei jis neišskysta – baigta. Kitas variantas tiesiog ant lėkštutės užlašinti ir žiūrėti kaip vėstant stingsta, jei nestingsta – dar verdi, jei jau stingsta, tai tikrai viskas baigta.
dabar aiskiau! kaip patikrint zinosiu 😉 aciu 😉
Gaminau panasei kiap kad recepte tik dejau viena puodeli saulegrazu ir viena cezamu o toliau viska taip kaip recepte tik dar kardamono dejau, tai labai skaniai gavos 🙂 Aciu uz recepta.
Oi kaip smagu skaityti tokius atsiliepimus savaitgalio pradžioj po darbų – labai praskaidrina nuotaiką 🙂
labai skanu ,bet man labai prilipo popierius niekaip negaliu jo nuiimti
Manau arba per mažai virei, dėl to masė nesukietėjo kaip turėjo, dėl to ir lipo. O įdėjimas į šaldiklį nepadėtų?
Nebent saldainiai galvosi kieti, tačiau vis tiek buvo labai prilipę… Tada net nežinau ką ir patarti…
Kas tas p.? Pokelis? Jei taip, tai kaip suprast „”p.medaus””? 🙂
Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.
Dekui, Ausra, uz receptuka. As dariau maisydamas saulegrazas su sezamu, gavosi puikiai.
Tam kad nepriliptu prie kepimo popieriaus reikia greitai atsaldyti, as kisau i saldikli ir po pusvalandzio jau valgom saldainius su vaikais.
Labai smagu 🙂 Ačiū, kad nepatingėjote ir užsukote dar kartą padėkoti 🙂
Man popierius ir prilipo, nors saldainiai gerai sustingo..as ir naudojau balta lenkiska popiera- blogis ten!! :/ jau ir buvau pasiryzus i siuksliu deze sveisti, bet sugalvojau sudrekinti ji visa..ir ka jus galvojat, kuo puikiausiai popierius „nusiplove” :)tada visa seamo plokstele nusausinau, dar padziovinau saldytuve ir supjausciau..dabar megaujames skanestais :)super skonis!! jetus, kaip gerai, kad tokia isganinga mintis netycia atejo i galva su tuo vandeniu, o tai dabar kates konteinery laizytu sita skanesta…:D
Smagu, kad išradigumas išgelbėjo 🙂
kadangi popieriaus kepimo neturejau.. visa mase dejau ant folijos blizgosios puses.. kai kiek praveso idejau i saldymo kamera ir kai sustingo nusilupo visiskai be problemu :)aciu labai labai, dieviskai skanu 🙂
Labai smagu kad patiko 🙂 Aš tai folijomis ne itin pasitikiu 🙂 kartais užtaikau nusipirkti storesnę, tada tikiu kad viskas puikiai pavyksta, bet jei plonesnė tai ji man labai plyšta. Bet žinoma svarbiausia, kad pavyko 🙂