Menu

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

  • Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis


Autorius: Aušra

Data:

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 173 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 nedideli lakštai sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinis, plaktas
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 2-3 v.š. saulėgrąžų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Atšildytus sluoksniuotos tešlos lakštus pakočioti truputį, kad būtų plonesni.
  • Ištepti kiaušiniu.
  • Ant viršaus dėti pusžiedžiais plonai pjaustytą svogūną.
  • Užberti saulėgrąžas ir druskos.
  • Supjaustyti norimo dydžio kvadratukais.
  • Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 20 minučių arba kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Source: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Puffed rice with sunflower seeds and honey

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

Sausainiai kaip saulėgrąžos valgosi, o karamelizavęsis cukrus – tiesiog šaukia paimti dar vieną 🙂 Iš tiesų 🙂 Per dvi dienas kepiau du kartus ir vieną kepimą išsinešiau į darbą. Buvo smagu žiūrėti kaip merginos vis praeidamos pro šalį negali atsispirti pagundai paimti vieną mažą sausainiuką 🙂

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.

Paprasčiausias svogūnų padažas

Paprasčiausias svogūnų padažas

Niekada negalvojau, kad gali gautis skanus padažas be grietinės ar grietinėlės. Bet iš bado ko tik nepadarysi 🙂 Na ne iš bado, bet išbandžiau tikrai kai namuose nieko doro nebuvo, o kepsniukai vieni atrodė labai sausi. Tad nuo to nekalto pabandymo, dabar kai tik kepu muštinius paruošiu ir pusę porcijos šio padažo. Man jis nerealiai skanus, vyrui kiek erzina grybų prieskonis. Bet gi aš pilu visada vandenį, tad svogūnai savyje turi kažką panašaus į grybus – tikrai, aš nekalta dėl to 🙂

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.