Bandelės su lašinukais
- Details
- 4 Comments
Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.
Bandelės su lašinukais
Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: 4041 kcal / viso
Ingredientai:
- Tešlai:
- 500 g miltų
- 250 ml pieno
- 15 g šviežių arba 1 a.š. sausų mielių
- 15 g cukraus
- 50 g margarino
- žiupsnelis druskos
- Įdarui:
- 250 g rūkytų lašinių
- 1 svogūnas
- 1/2 a.š. kvapiųjų pipirų
- 50 g džiūvėsėlių
- 1/2 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. gvazdikėlių
- Aptepimui:
- 1 kiaušinis
- 1 v.š. vandens
Instrukcijos:
- Pieną pašildyti ir supilti į dubenį.
- Mieles sutrupinti į stiklinę, užpilti arbatiniu šaukšteliu cukraus ir trinti, kol jos pasidarys skystos.
- Tada supilti į pieną (pienas turi būti ne šiltesnis kaip 35 laipsnių), kartu sudėti pusę miltų ir išplakti.
- Tešlos paviršių storai užbarstyti miltais, pridengti skepeta ir pastatyti šiltai, kad pakiltų.
- Po 2-3 valandų sudėti likusius miltus, druską, cukrų ir išminkyti.
- Baigiant minkyti supilti ištirpintą margariną.
- Tešlą minkyti, kol ji nebelips prie indo kraštų bei rankų ir joje atsiras oro pūslelių.
- Inde tešlos paviršių sulyginti, aptepti riebalais ir, pastačius šiltai, duoti dar kartą pakilti.
- Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti su trupučiu sviesto, į tą pačią keptuvę dėti smulkiai supjaustytus lašinius ir pašildyti (bet nekepinti).
- Į nukeltus nuo ugnies lašinius sudėti prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišyti.
- Pakilusią tešlą iškočioti 1cm storio ir stikline išspausti paplotėlius.
- Ant kiekvieno paplotėlio uždėti po šaukštelį įdaro, paplotėlius perlenkti pusiau ir gerai užspausti kraštus.
- Bandeles į skardą dėti siūle žemyn.
- Kai pakils, bandeles aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu ir kepti, kol pageltonuos paviršius.
- Skanaus!
Šaltinis: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)
Kaip tik gaminu ;] tik bus be džiūvėsėlių – neturiu maltų :/
Tai jei yra daugiau taukų nuo lašinukų išsilydžiusių tai gal nusemk 🙂 Kad paskui neišbėgtų formuojant bandeles…
Nebuvo taukų daug – kaimiški lašiniai, su raumenuku. O jos turėjo būti purios ar trapesnės? Man gavosi tokios trapesnės, neypač minkštos – labai į keliones tiktų. Bet gal kažką ne taip padariau?
Kadangi aš jas valgau visada šiltas 🙂 Tai man jos minkštos ir purios būna. Gal miltų truputį per daug buvo? Dažniausiai kai tešlą minkau duonkepėje tai pagal visus receptus man tešla atrodo kietoka ir papildomai įpilu 1-2 šaukštus vandens.