Rageliai su feta
- Details
- Leave a Comment
Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.
Rageliai su feta
Užtruksime:
Išeiga: 24 rageliai
Kaloringumas: 168 kcal / ragelis
Ingredientai:
- Tešlai:
- 450 g miltų
- 200 g sviesto arba margarino
- 35 g šviežių arba 3 a.š. sausų mielių
- 250 ml pieno
- 1/2 a.š. cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- Įdarui:
- 250 g fetos sūrio
- 2 v.š. šviežių arba 1 a.š. džiovintų bazilikų
- Aptepimui:
- 1 kiaušinis
Instrukcijos:
- Į smulkintuvo indą sudėti sausus tešlos ingredientus ir sviestą. Smulkinti, kol gausis trupiniai.
- Supilti drungną pieną ir užminkyti minkštą tešlą.
- Tešlą padalinti į tris dalis ir iškočioti 30 cm skersmens apskritimus. Juos padalinti į aštuonias dalis.
- Susmulkinti fetos sūrį ir sumaišyti su bazilikais.
- Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždėti šaukštelį sūrio mišinio su susukti ragelius.
- Paruoštus ragelius sudėti į kepimo skardą, palikti iškilti ir aptepti kiaušiniu.
- Kepti 12-15 minučių 225°C orkaitėje.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)