Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais
- Details
- 2 Comments
Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.
Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 114 kcal / porcija
Ingredientai:
- 50 g pūstų ryžių
- 125 g irisų
- 50 g sviesto
- 35 g džiovintų abrikosų
- 35 g razinų
- 35 g riešutų (naudojau migdolus ir žemės riešutus)
Instrukcijos:
- Džiovintus abrikosus ir riešutus pasmulkinti, sumaišyti su pūstais ryžiais ir razinomis.
- Kitame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą ir irisus, maišyti kol gausis vientisa masė.
- Irisų masę supilti ant pūstų ryžių ir gerai išmaišyti.
- Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą indą ir gerai suspausti.
- Palaukti, kol atvės ir galima skanauti.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
O kur Lietuvoje galima gauti pūstų ryžių??? Ar čia iš Lenkijos naudojot? :))
Deja Lietuvoj dar neradau šio gėrio, naudoju atsivežtus iš Lenkijos.