Meduoliukai
- Details
- Leave a Comment
Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂
Meduoliukai
Užtruksime:
Išeiga: labai daug
Kaloringumas: 4021 kcal / viso
Ingredientai:
- 100 g sviesto ar margarino
- 200 g medaus
- 200 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 500 g miltų
- 1 pakelis kepimo miltelių
- 1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams
- Meduolių prieskonių mišinys:
- 6 a.š. cinamono
- 2 a.š. kvapiųjų pipirų
- 2 a.š. gvazdikėlių
- 1 a.š. muskato riešuto
Instrukcijos:
- Išlydyti sviestą, cukrų ir medų. Šiek tiek atvėsinti.
- Įmušti po kiaušinį ir gerai išplakti.
- Kitame inde persijoti miltus su kepimo milteliais.
- Po truputį sudėti miltus į skystą tešlą.
- Gautą masę įvynioti į foliją ir dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
- Atšalusią tešlą iškočioti kuo ploniau ant miltais pabarstyto paviršiaus.
- Išpjaustyti formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
- Skanaus!
Šaltinis: Supermamos forumas