Keksas su vyšniomis
- Details
- Leave a Comment
Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.
Keksas su vyšniomis
Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija
Ingredientai:
- 150 g sviesto ar margarino
- 150 ml vandens
- 3 kiaušiniai
- 400 ml cukraus
- 450 ml miltų (įdėjau truputį daugiau, nes tešla buvo labai skysta)
- 4 a.š. kepimo miltelių
- 450 g vyšnių be kauliukų, šviežių ar šaldytų (naudojau šaldytas ir prieš tai jų neatšildžiau)
- 2 v.š. bulvių krakmolo
- 2-3 lašai migdolų esencijos (nenaudojau)
Instrukcijos:
- Sviestą ištirpinti.
- Kiaušinius išplakti su cukrumi.
- Vyšnias sumaišyti su krakmolu.
- Į kiaušinių plakinį pakaitomis įmaišyti kepimo miltelių ir miltų mišinį, sviestą, vandenį, įlašinti migdolų esencijos.
- Galiausiai įmaišyti vyšnias.
- Tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą didelę kekso formą.
- Kepti 175°C orkaitėje 40 minučių.
- Sumažinti temperatūrą iki 150°C ir kepti dar 40 minučių.
- Iškepusį keksą 20 minučių palaikyti formoje ir tik tuomet išimti.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)