Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais
- Details
- Leave a Comment
Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.
Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais
Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 335 kcal / porcija
Ingredientai:
- 1/2 žalios aitriosios paprikos (dėjau 2 mažas marinuotas paprikas)
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 v.š. aliejaus
- 200 g mėsos faršo
- Taco prieskonių arba kitokių prieskonių pagal skonį
- 150 ml ryžių
- 300 ml vandens
- 2 pomidorai
- 50 ml kukurūzų, šaldytų arba konservuotų
Instrukcijos:
- Nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti aitriąją papriką.
- Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę.
- Pakepinti papriką, svogūną ir česnaką nerūdijančio plieno puode su aliejumi.
- Sudėti ir kartu kepinti faršą, kol jis pasidarys birus.
- Apibarstyti prieskoniais ir sudėti ryžius bei supilti vandenį.
- Uždengti ir virti maždaug 15-20 minučių.
- Nuplauti ir kubeliais supjaustyti pomidorus.
- Įmaišyti pomidorus ir kukurūzus į šiupinį.
- Patiekti su smulkiai supjaustytomis traškiomis salotomis ir šaukštu natūralaus jogurto ar grietinės.
- Skanaus!
Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)