Sausainiai Pelėdos
- Details
- 4 Comments
Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂
Sausainiai Pelėdos
Užtruksime:
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 1/2 p. rupių miltų
- 1-2 a.š. kepimo miltelių (man labiau patiko, kai dėjau tik 1 a.š.)
- 1/2 a.š. druskos
- 3/4 p. (170 g) sviesto
- 3/4 p. rudojo cukraus (galima mažinti net iki 1/2 p.)
- 1 kiaušinis
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 25-50 g šokolado, ištirpinto ir atvėsinto
- Papuošimui:
- apvalių saldainių akims
- anakardžių riešutųsnapams
Instrukcijos:
- Inde sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druką.
- Kita inde išsukti minkštą sviestą, kol jis pasidarys kremo konsistencijos.
- Tada sudėti cukrų ir gerai išmaišyti.
- Įmaišyti kiaušinį ir vanilę.
- Palaipsniui įmaišyti miltų mišinį.
- Tešlą padalinti į tris lygias dalis. Į vieną trečdalį tešlos įmaišyti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą.
- Tešlas įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, kol atvės.
- Tešlas padalinti į dvi dalis, pusę palikti šaldytuve.
- Ant kepimo popieriaus iš baltos tešlos iškočioti 12×25 cm stačiakampį.
- Iš šokoladinės tešlos padaryti 25cm ilgio ritinį (sausainiai gaunasi ganėtinai dideli, tad aš kočiojau iki 40cm ilgio ir gavau daug vaikų rankytėms pritaikytų vidutinio dydžio pelėdų).
- Šokoladinį ritinėlį dėti ant baltos tešlos stačiakampio.
- Kepimo popieriaus pagalba baltą tešlą atsargiai apvynioti aplink šokoladinį ritinėlį.
- Suvynioti gautą ritinį į kepimo popierių ir dėl vėl į šaldytuvą. Taip pat suformuoti ir likusią tešlos dalį.
- Suformuotus ritinėlius šaldyti bent dvi valandas, galima ir per naktį.
- Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
- Tešlos ritinėlius supjaustyti ~1/2 cm riekutėmis. Sudėti ant kepimo popieriaus suglaudžiant po dvi riekutes – tai bus pelėdų veidai ir akys.
- Kol sudėsite visas tešlos riekutes, telša jau bus atšilusi, tad galima pirštais suformuoti pelėdų ausis (kai naudojau 2 a.š. kepimo miltelių, tai kepant pelėdų ausys išnyko).
- Sudėti saldainius į pelėdų akytes ir riešutus suformuojant snapus.
- Kepti orkaitėje 8-12 minučių, kol lengvai paruduos pakraščiai.
- Atvėsinti ant grotelių.
- Skanaus!
Šaltinis: ~SUGAR TREACHERS~ CAKE DECORATING AND SUGAR ART TUTORIALS
Oho! Nuostabu, labai man patinka tokie sausainiukai su tema (ar kaip čia pasakius) :))
Labai smagūs pelėdžiukai. Šiandien kepiau, puikiausiai pavyko!!! Pasipraktikavau, taip sakant, prieš Kalėdas. Ačiū už tokią smagią idėją.
Man irgi labai patinka sausainiai su idėja, bet svarbiausia kad ne tik išvaizda būtų graži, bet ir skonis 🙂
Puanc, smagu, kad patiko ir kepsi ateityje 😉
[…] kiek traškesnių. Bet skonis tikrai neblogas, o vaizdelis išvis visiems patiko 🙂 Radau pas Aušrą, o originalas va čia, tik man norėjosi baltų akių ir rudo veidelio, tai tešlas sukeičiau […]