Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis
- Details
- 2 Comments
Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂
Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis
Užtruksime:
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Tešlai:
- 200 g sviesto
- 2 1/2 p. miltų
- 200 g grietinės
- 1/3 a.š. druskos
- 1/2 v.š. cukraus (nebūtina)
- Įdarui:
- 500 g moliūgo arba 400 g moliūgo tyrės
- 16 džiovintų slyvų (be kauliukų)
- 1 1/2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
- Aptepimui:
- 1 kiaušinis
Instrukcijos:
- Sviestą sumaišyti su miltais iki trupinių (labai lengva tai padaryti su smulkintuvu).
- Sudėti likusius tešlos produktus ir greitai išminkyti tešlą.
- Tešlą dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošti įdarą.
- Moliūgą supjaustyti gabaliukais ir patroškinti puode su trupučiu sviesto ant nedidelės ugnies iki moliūgas suminkštės.
- Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 15-20 minučių. Tada vandenį nupilti ir susmulkinti.
- Sumaišyti paruoštą moliūgą arba moliūgo tyrę, džiovintas slyvas, cukrų ir atvėsinti.
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
- Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
- Atvėsusią tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus (aš dalinu po 30 g). Kadangi tešla greitai sušyla ir pradeda lipti prie rankų, tešlos gabaliukus dėti į šaldytuvą ir iš ten imti po vieną gabaliuką.
- Tešlos gabaliuką iškočioti (jei reikia ant truputį pamiltuoto paviršiaus), dėti arbatinį šaukštuką įdaro ir gerai užspausti kraštus (aš darau ale mažus kibiniukus).
- Pyragėlius dėti ant skardos, aptepti kiaušiniu.
- Kepti apie 20 minučių arba kol gražiai paruduos.
- Skanaus!
Šaltinis: kuharka.ru
Labai dailiai užlankstyti 🙂
Tikriausiai pasireiškė vaikystėje išmoktas menas darant virtinukus rankomis 😀