Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys
- Details
- 4 Comments
Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.
Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 kiaušiniai
- 1/2 p. pieno
- 1/2 p. avižinių dribsnių
- 1 p. tarkuotos cukinijos
- 1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno
- 2 a.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
- 1 a.š. druskos
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. džiovinto baziliko
- 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1/8 a.š. garstyčių miltelių
- 700 g maltos mėsos
- 1/2 p. aštraus pomidorų padažo
- 1 v.š. tarkuoto parmezano sūrio
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
- Kepimo indą ištepti aliejumi ir atidėti į šalį.
- Dideliame inde išplakti kiaušinius su šakute.
- Įmaišyti pieną ir avižinius dribsnius, leisti pastovėti kelias minutes.
- Įmaišyti cukiniją, svogūnus, petražoles, druską, pipirus, baziliką, raudonėlius ir garstyčių miltelius. Sudėti maltą mėsą ir išmaišyti.
- Sudėti į paruoštą kepimo indą ir lengvai suspausti.
- Nedideliame inde sumaišyti pomidorų padažą su tarkuotu sūriu.
- Užpilti mišinį ant paruošto kepsnio.
- Kepti 1-1 1/4 valandos.
- Iškepusiam kepsniui leisti pastovėti bent 5 minutes ir tik tada pjaustyti.
- Skanaus!
Šaltinis: Eating Well… Living Thin(er!)
Sveiki. Susidomejau jusu mesos ir cukiniju kepsniu. Gal galetumete pasakyti, ka reiskia „p” raide siuose produktuose? Aciu uz galima atsakyma.
1/2 p. pieno
1/2 p. avižinių dribsnių
1 p. tarkuotos cukinijos
1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno
Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.
Aciu. Meginsiu gaminti. Labai skaniai atrodo!
Ačiū ir skanių eksperimentų 😉