Bulvių ir porų sriuba
- Details
- Leave a Comment
Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂
Bulvių ir porų sriuba
Užtruksime:
Išeiga: 3-4 porcijos
Ingredientai:
- ~500 g bulvių
- 2 dideli porai (supjaustyti baltas ir šviesiai žalias dalis, t.b. apie 250 g)
- 2 skiltelės česnako
- 2 v.š. sviesto
- 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
- ~800 ml vandens
- 1 1/2 a.š. druskos arba pagal skonį
- šviežiai maltų juodų pipirų
Instrukcijos:
- Susmulkinti česnaką ir porus.
- Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulves.
- Ant vidutinės ugnies puode ištirpdyti sviestą.
- Sudėti česnakus ir porus, patroškinti kol suminkštės, apie 5-7 minutes.
- Sudėti bulves, čiobrelius ir druską. Išmaišyti ir įpilti vandens tiek, kad vos apsemtų daržoves. Padidinti ugnį ir užvirinti.
- Tada sumažinti ugnį ir virti apie 30 minučių arba kol bulvės išvirs.
- Puodą nuimti nuo ugnies, sutrinti, jei reikia dar pasūdyti ir paskaninti maltais pipirais.
- Jei sriuba per tiršta, galima papildomai įpilti vandens ar pieno ir vėl truputį pakaitinti.
- Skanaus!
Šaltinis: The Daily Spud