„Risi e bisi”
- Details
- Leave a Comment
Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂
Risi e bisi
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
- 60 g sviesto
- 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 60-90 g kumpio, kubeliais pjaustyto
- 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
- 300 g rizoto ryžių
- 300 g žirnelių, šaldytų
- druskos
- juodųjų pipirų
- 1 l vištienos sultinio arba daržovių nuoviro, karšto
- 60 g parmezano, trinto
- 2 v.š. pjaustytų petražolių, papuošti
Instrukcijos:
- Dideliame puode išlydyti sviestą.
- Kai ims putoti, sudėti svogūnus, kumpį, česnakus ir vis pamaišant kepti ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, bet dar nepakeistų spalvos.
- Suberti ryžius ir išmaišyti, kad pasidengtų sviestu.
- Suberti šaldytus žirnelius ir prieskonius.
- Supilti pusę sultinio ir nuolat maišant troškinti ant silpnos ugnies, kol neliks skysčio.
- Įpilti dar truputį sultinio ir maišant kaitinti, kol ir šis susigers. Ir toliau taip pilti sultinį, kol ryžiai taps minkšti, o mišinys – tirštas. Tai užtruks apie 25 minutes.
- Tiekti karštą, apibarstytą parmezanu ir petražolėmis.
- Skanaus!
Šaltinis: Mary Berry – Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)