Menu

„Risi e bisi”

  • Risi e bisi
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Risi e bisis


Autorius: Aušra

Data:

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Risi e bisi

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 60 g sviesto
  • 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 60-90 g kumpio, kubeliais pjaustyto
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 300 g rizoto ryžių
  • 300 g žirnelių, šaldytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 l vištienos sultinio arba daržovių nuoviro, karšto
  • 60 g parmezano, trinto
  • 2 v.š. pjaustytų petražolių, papuošti

Instrukcijos:

  • Dideliame puode išlydyti sviestą.
  • Kai ims putoti, sudėti svogūnus, kumpį, česnakus ir vis pamaišant kepti ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, bet dar nepakeistų spalvos.
  • Suberti ryžius ir išmaišyti, kad pasidengtų sviestu.
  • Suberti šaldytus žirnelius ir prieskonius.
  • Supilti pusę sultinio ir nuolat maišant troškinti ant silpnos ugnies, kol neliks skysčio.
  • Įpilti dar truputį sultinio ir maišant kaitinti, kol ir šis susigers. Ir toliau taip pilti sultinį, kol ryžiai taps minkšti, o mišinys – tirštas. Tai užtruks apie 25 minutes.
  • Tiekti karštą, apibarstytą parmezanu ir petražolėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry – Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?