Cukinijų ir baziliko keksiukai
- Details
- Leave a Comment
Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį buvo daugoka baziliko, o vyrui trūko kumpio 🙂 Bet tas neįprastas skonis tikrai užkabino, kad tikrai greitu laiku reikės juos pakartoti.
Cukinijų ir baziliko keksiukai
Užtruksime:
Pagaminsime: 24 keksiukus arba 48 mini keksiukus
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 dideli kiaušiniai
- 3/4 p. pieno
- 2/3 p. alyvuogių aliejaus
- 2 1/2 p. miltų
- 1/4 p. cukraus
- 2 a.š. druskos
- 1 v.š. kepimo miltelių
- 2 p. tarkuotų cukinijų (~2 vidutinio dydžio cukinijos)
- 2 v.š. smulkiai pjaustytų baziliko lapelių
- 1/2 p. parmezano sūrio arba bet kokio kito sūrio
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
- Jei reikia, keksiukų formeles ištepti sviestu.
- Viename inde sumaišyti kiaušinius, pieną ir aliejų.
- Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
- Po truputį miltų mišinį įmaišyti į kiaušinį-pieno mišinį.
- Sudėti cukinijas ir baziliką.
- Keksiukų formeles iki pusės pripildyti tešlą.
- Ant viršaus užbarstyti sūrio.
- Jei naudojamos įprasto dydžio keksiukų formelės, kepti apie 20-25 minutes, o mini keksiukų formeles – 15-20 minutes, arba kol virštus gražiai paruduos.
- Skaniausi dar šilti. Galima užsišaldyti, o paskui orkaitėje tiesiog pašildyti (bet dar neišbandžiau).
Šaltinis: Just Hungry