Menu

Mielinės bandelės su dešrele

  • Mielinės bandelės su dešrele
  • Details
  • 14 Comments
  • Related Items
Mielinės bandelės su dešrele


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži.

Mielinės bandelės su dešrele

Užtruksime:
Pagaminsime: 12-14 bandelių

Ingredientai:

  • 300 g įprastų arba duoninių miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 6 g druskos
  • 30 g sviesto, kambario temperatūros
  • 220-230 g vienas kiaušinis + pienas
  • pieniškų dešrelių (sunaudojau 3,5 Samsono Tarybinių dešrelių, nes dešreles dalinau į keturias dalis – skersai ir išilgai)
  • fermentinio sūrio (nebūtina)
  • 1 kiaušinis, aptepimui
  • 2 a.š. vandens, aptepimui

Instrukcijos:

  • Tešlą galima ruošti dviem būdais:
  • Duonkepėje: Sudėti tešlai skirtus produktus tokia tvarka: kiaušinis su pienu, cukrus, druska, sviestas, miltai, mielės. Užstatyti tešlos minkymo ir kildinimo programą ir laukti.
  • Rankomis: Į indą sudėti miltus, cukrų ir mieles, sumaišyti. Sudėti druską ir vėl išmaišyti. Supilti kiaušinį su pienu, mediniu šaukštu viską išmaišyti. Tada tešlą išimti iš indo ir minkyti kol ji pasidarys vientisa ir elastinga, apie dvi minutes. Sudėti sviestą ir vėl energingai minkyti. Taip minkyti apie 10-15 minučių arba kol tešla bus minkšta, lanksti, lygi ir truputi blizganti. Tada dėti tešlą į truputį sviestu pateptą indą ir leisti pakilti dvigubai šiltoje vietoje (apie 1-1,5 val.)
  • Tada tešlą išimti, padalinti į 12 ar 14 dalių ir leisti pailsėti 10 minučių (per tą laiką galima pasiruošti dešreles ir sūrį).
  • Tešlos gabaliukus iškočioti į pailgus blynelius (dešrelės ilgio), per vidurį padėti dešrelę, peiliu iš abiejų kraštų tešlą įpjauti juostelėm.
  • Jei naudojamas sūris, uždėti sūrį ant dešrelės viršaus ir pakaitomis užlengti tešlos juosteles iš abiejų šonų ant dešrelės (Recepto šaltinyje pateiktos nuotraukos, kuriose labai aiškiai matosi kaip viską reikia daryti).
  • Supintas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (kad ir kaip gerai supintos bandelės būtų – sūris vis tiek dalinai išbėgs).
  • Įkaitinti orkaitė iki 200°C.
  • Bandeles ištepti kiaušinio ir vandens mišiniu.
  • Kepti 8 minutes, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir dar kepti 5 minutes arba kol bandelės pasidarys švelniai rudos spalvos.

Šaltinis: DailyDelicious

  1. Fausta parašė:

    Atrodo labai skanu. Būtinai bandysiu. Tik nesupratau šito momento „220-230 g vienas kiaušinis ir pienas”. Gal galima smulkiau? 🙂

  2. Asta parašė:

    Oi, žinau, kas labai apsidžiaugtų, jei tokių dalykėlių iškepčiau… 😀

  3. Aušra parašė:

    Paimi tuščią indelį, padedi ant svarstyklių. Įjungi svarstykles, kai rodys 0, įmuši kiaušinį (dažniausiai kiaušinis sveria apie 50g.) ir tada pili pieną, kol svarstyklės rodys 220-230 g.
    Tikiuosi dabar aiškiau 😉

  4. Aušra parašė:

    Gera turėti valgytojų 😉 Tikrai šios bandelės vertos dėmesio.

  5. Fausta parašė:

    Aušra, vadinasi teisingai ir mąsčiau 🙂 Ačiū ! Einu tešlos kildint 🙂

  6. Aušra parašė:

    Labai norėčiau sužinoti kaip sekėsi ir ar patiko 🙂

  7. Fausta parašė:

    Aušra, pavyko puikiai !!! Labai gera ir skani tešla. Aš dariau su mažom vaikiškom dešrelėm, tai man gavosi berods 25 nedidelės bandelės, kurių nebeliko tą patį vakarą….nei vienos…
    Ačiū !!!

  8. Aušra parašė:

    JĖGA! Man labai malonu girdėti 🙂

  9. Rasa parašė:

    ka tik issikepiau man gavosi apie 40 muzulyciu bundyciu 🙂 skani tesla..

  10. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 😉

  11. Greta parašė:

    nesupratau, kiek pieno reikia pilti? 😉

  12. Aušra parašė:

    Jau komentare vienam buvau aprašiusi 🙂 Bet tarkim kiaušinis sveria 50 g. Tai pieno reikės 230-50=180g 🙂

  13. gretute parašė:

    sveiki norejau paklausti ar tesla nesigauna kieta ir traski? ir ar galima kepti paprastoje orkaiteje? 🙂 dekui

  14. Aušra parašė:

    Sveiki, gretute, tešla tikrai nesigauna kieta ar traški. Bandelės būna minkštutės su plutele, kuri priklauso nuo to kiek ilgai kepsit.

    Be to, aš jas kepu paprastoje orkaitėje, bet jokių „fintų” 🙂 Vėjelį įjungiu nebent tik pačiam gale, jei noriu kad vienodžiau apskrustų.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.