Mielinės bandelės su dešrele
- Details
- 14 Comments
Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži.
Mielinės bandelės su dešrele
Užtruksime:
Pagaminsime: 12-14 bandelių
Ingredientai:
- 300 g įprastų arba duoninių miltų
- 5 g sausų mielių
- 10 g cukraus
- 6 g druskos
- 30 g sviesto, kambario temperatūros
- 220-230 g vienas kiaušinis + pienas
- pieniškų dešrelių (sunaudojau 3,5 Samsono Tarybinių dešrelių, nes dešreles dalinau į keturias dalis – skersai ir išilgai)
- fermentinio sūrio (nebūtina)
- 1 kiaušinis, aptepimui
- 2 a.š. vandens, aptepimui
Instrukcijos:
- Tešlą galima ruošti dviem būdais:
- Duonkepėje: Sudėti tešlai skirtus produktus tokia tvarka: kiaušinis su pienu, cukrus, druska, sviestas, miltai, mielės. Užstatyti tešlos minkymo ir kildinimo programą ir laukti.
- Rankomis: Į indą sudėti miltus, cukrų ir mieles, sumaišyti. Sudėti druską ir vėl išmaišyti. Supilti kiaušinį su pienu, mediniu šaukštu viską išmaišyti. Tada tešlą išimti iš indo ir minkyti kol ji pasidarys vientisa ir elastinga, apie dvi minutes. Sudėti sviestą ir vėl energingai minkyti. Taip minkyti apie 10-15 minučių arba kol tešla bus minkšta, lanksti, lygi ir truputi blizganti. Tada dėti tešlą į truputį sviestu pateptą indą ir leisti pakilti dvigubai šiltoje vietoje (apie 1-1,5 val.)
- Tada tešlą išimti, padalinti į 12 ar 14 dalių ir leisti pailsėti 10 minučių (per tą laiką galima pasiruošti dešreles ir sūrį).
- Tešlos gabaliukus iškočioti į pailgus blynelius (dešrelės ilgio), per vidurį padėti dešrelę, peiliu iš abiejų kraštų tešlą įpjauti juostelėm.
- Jei naudojamas sūris, uždėti sūrį ant dešrelės viršaus ir pakaitomis užlengti tešlos juosteles iš abiejų šonų ant dešrelės (Recepto šaltinyje pateiktos nuotraukos, kuriose labai aiškiai matosi kaip viską reikia daryti).
- Supintas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (kad ir kaip gerai supintos bandelės būtų – sūris vis tiek dalinai išbėgs).
- Įkaitinti orkaitė iki 200°C.
- Bandeles ištepti kiaušinio ir vandens mišiniu.
- Kepti 8 minutes, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir dar kepti 5 minutes arba kol bandelės pasidarys švelniai rudos spalvos.
Šaltinis: DailyDelicious
Atrodo labai skanu. Būtinai bandysiu. Tik nesupratau šito momento „220-230 g vienas kiaušinis ir pienas”. Gal galima smulkiau? 🙂
Oi, žinau, kas labai apsidžiaugtų, jei tokių dalykėlių iškepčiau… 😀
Paimi tuščią indelį, padedi ant svarstyklių. Įjungi svarstykles, kai rodys 0, įmuši kiaušinį (dažniausiai kiaušinis sveria apie 50g.) ir tada pili pieną, kol svarstyklės rodys 220-230 g.
Tikiuosi dabar aiškiau 😉
Gera turėti valgytojų 😉 Tikrai šios bandelės vertos dėmesio.
Aušra, vadinasi teisingai ir mąsčiau 🙂 Ačiū ! Einu tešlos kildint 🙂
Labai norėčiau sužinoti kaip sekėsi ir ar patiko 🙂
Aušra, pavyko puikiai !!! Labai gera ir skani tešla. Aš dariau su mažom vaikiškom dešrelėm, tai man gavosi berods 25 nedidelės bandelės, kurių nebeliko tą patį vakarą….nei vienos…
Ačiū !!!
JĖGA! Man labai malonu girdėti 🙂
ka tik issikepiau man gavosi apie 40 muzulyciu bundyciu 🙂 skani tesla..
Smagu, kad patiko 😉
nesupratau, kiek pieno reikia pilti? 😉
Jau komentare vienam buvau aprašiusi 🙂 Bet tarkim kiaušinis sveria 50 g. Tai pieno reikės 230-50=180g 🙂
sveiki norejau paklausti ar tesla nesigauna kieta ir traski? ir ar galima kepti paprastoje orkaiteje? 🙂 dekui
Sveiki, gretute, tešla tikrai nesigauna kieta ar traški. Bandelės būna minkštutės su plutele, kuri priklauso nuo to kiek ilgai kepsit.
Be to, aš jas kepu paprastoje orkaitėje, bet jokių „fintų” 🙂 Vėjelį įjungiu nebent tik pačiam gale, jei noriu kad vienodžiau apskrustų.