Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais
- Details
- 3 Comments
Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu.
Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 110 g sviesto, kambario temperatūros
- 1/2 p. rudojo cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 1/2 p. graikinių riešutų
- 1 v.š. kakavos
- 1/2 a.š. sodos
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1/2 p. miltų
- 1 1/2 p. greitai išverdančių avižinių dribsnių
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Iškloti kepimo popieriumi 1-2 kepimo skardas.
- Graikinius riešutus sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir susmulkinti juos smulkintuvu.
- Sudėti kakavą, druską, sodą ir kepimo miltelius, ir dar kartą sumaišyti viską su smulkintuvu.
- Kitame inde sumaišyti sviestą su cukrumi ir kiaušiniu.
- Į gautą masę po truputį įmaišyti kakavos-riešutų mišinį, miltus ir avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišyti.
- Tada galima tiesiog šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus arba drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus ir švelniai juos paspausti, kad gautųsi gražios formos. Palikti poros centimetrų tarpus tarp sausainių.
- Kepti 12-15 minutes.
- Atvėsinti ant grotelių.
- Skanaus!
Šaltinis: Passionate About Baking
Ooo, kokie įdomūs sausainiukai, aš avižinių su kakava net neragavus niekad, tikriausiai skanu 🙂
Tikrai taip 🙂 Kai vėl nusipirksiu graikinių riešutų, vėl kepsiu juos. Jau pasiilgau šių sausainių 🙂
[…] Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. (Everyone liked these cookies cause they are crumbly with a sweet flavour of walnuts)Read More […]