Greiti avižiniai sausainiai
- Details
- 4 Comments
Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 dantukais nepajėgia sukramtyti.
Greiti avižiniai sausainiai
Ingredientai:
- 125 g miltų
- 1/2 a.š. sodos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g cukraus
- 125 g sviesto
- 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
- 1 a.š. vanilės esencijos
- 1 v.š. pieno
- 1 a.š. apelsino žievelės
- 160 g avižinių dribsnių
- 125 g razinų
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Inde prasijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
- Kitame inde išplakti abiejų rūšių cukrų su suminkštintu (bet neištirpintu) sviestu.
- Sudėti kiaušinį, vanilės esenciją ir pieną. Maišyti iki vientisos masės.
- Įmaišyti miltų mišinį.
- Tada įdėti apelsino žieveles, avižinius dirbsnius ir razinas.
- Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepti apie 15-20 minučių.
- Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
Po savaitėlės išbandžiau ir šį sausainių receptą.Apelsinų žievelės skonis suteikė jiems visai kitą skonį.Man ir mano šeimai patiko 🙂 Ačiū jums.
Smagu, kad patiko 🙂
Labai skanus sausainukai. po šeimynos degustacijos jie turejo garbės patekti į mano išrinktųjų receptu sąsiuvinį. Ačiū.
Šis blog”as yra mūsų mėgstamų receptų „sąsiuvinis” 🙂 Tad labai smagu, kad jie patinka ir kitiems 🙂