Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai
- Details
- Leave a Comment
Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )
Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai
Užtruksime:
Išeiga: 30-35 kibinai
Ingredientai:
- Tešlai:
- 1 kg miltų
- 450 g sviesto arba margarino
- 4 kiaušiniai
- 200 g grietinės (30% riebumo)
- druskos
- Įdarui:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 3 svogūnai
- 50 g sviesto arba margarino
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- šlakelio šalto virinto vandens
Instrukcijos:
- Į miltus suberti kubeliais supjaustytą sviestą. Gerai sutrinti sviestą į miltus, kad gautųsi trupiniai.
- Įmušti tris kiaušinius ir ketvirto kiaušinio baltymą į tešlą, sudėti grietinę, druską ir viską gerai išmaišyti.
- Tešlą dėti į šaldytuvą.
- Kol tešla vėsta, pasiruošti įdarą. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
- Sudėti supjaustytus svogūnus, sviestą, priekonius, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišyti.
- Tešlą išsitraukti iš šaldytuvo, padalinti į 30-35 kamuoliukų (mano vienetas kamuoliukas svėrė apie 50 g).
- Iš tešlos kamuoliukų iškočioti nedidelius lakštus, į juos dėti įdaro ir užspausti kraštus (kaip tai padaryti, puikiai parodyta šio recepto šaltinyje).
- Paruoštus kibinus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti likusiu kiaušinio tryniu, sumaišytu su šlakeliu vandens.
- Kepti 200°C orkaitėje apie 30-35 minutes.
- Skanaus!
Šaltinis: Pavaryk!