Grikių košės ir varškės apkepas
- Details
- Leave a Comment
Pirmą kartą gyvenime valgiau saldų grikių apkepą ? Man grikiai aplamai kur sunkiai įsivaizduojami. Dažniausiai valgom tik virtus su daug daug sviesto, arba dar varškės įsidedam. Bet nuobodu juk taip, tad čia man kažkas visai naujo. Valgėm su braškių uogiene ir buvo tikrai skanu. Fotografavau paskutinį apkepo gabaliuką atėmusi iš vyro lėkštės ? Vadinasi variantas tikrai vykęs, nors pradžioje į viską žiūrėjau skeptiškai.
Grikių košės ir varškės apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 1 st. grikių košės
- 200 g varškės
- 1/2 st. grietinės
- 2 kiaušiniai
- 2 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- sviesto formai patepti
Instrukcijos:
- Į grikių košę sudėti permaltą arba pertrintą varškę, grietinę, kiaušnius, cukrų ir druską. Masę gerai išmaišyti.
- Masę dėti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Sena gera virtuvė (Alma littera, 2007)