Bulviniai paplotėliai su varškės padažu
- Details
- Leave a Comment
Turiu problemą – iš kaimo karts nuo karto gaunam lašinukų. Tiksliau problema ne lašinukai ? o rasti tų lašinukų valgytojų. Aš kadangi užaugusi mėsėdžių šeimoje, tai juos greitai sunaikinčiau, deja turiu dar ir šeimyną, kurioje kol kas pagrindinis didysis valgytojas, lašinukų nepripažįsta ? Tai tenka vis sukti ir sukti galvą kaip juos sunaudoti. Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.
Bulviniai paplotėliai su varškės padažu
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 10-12 bulvių
- 100 g karštai rūkytų lašinukų
- 1 svogūnas
- 1 kiaušinis
- 3-4 v.š. miltų
- Padažui:
- 200 g varškės
- 1/2 st. pieno
- 1/2 st. grietinės
- druskos
Instrukcijos:
- Bulves nuskusti, išvirti ir karštas sugrūsti.
- Kai atvės, įdėti susmulkintu ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įmušti kiaušinį, įberti miltų ir viską gerai išmaišyti.
- Suformuoti apvalius kukulius, juos šiek tiek suspausti ir viduryje padaryti duobutę padažui.
- Paplotėlius kepti orkaitėje, riebalais ateptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
- Padažui skirtus visus produktus sudėti į indą ir išsukti su smulkintuvu, kad gautųsi vienalytė masė.
- Paplotėlius patiekti karštus, į duobutę įpylus padažo.
- Skanaus!
Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5