Moliūginiai vafliai
- Details
- 2 Comments
Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau jau kelis kartus. Labai viskas priklauso nuo moliūgų tyrės konsistencijos – jei ji skystesnė, tai pieno geriau nepilti viso, o po truputį, kad matytųsi ar jo ne per daug. Vafliuose jaučiasi tik labai švelnus moliūgų prieskonis. Padažo-sviesto nedariau, nes pas mus labiau mėgstami blynai valgyti su grietine, o ir saldumo blynuose pakankamai, tai kam tos kalorijos 🙂
(4 porcijoms)
1 p. miltų
1 v.š. rudojo cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
1 1/4 p. pieno
2/3 p. moliūgų tyrės
4 1/2 a.š. sviesto, ištirpinto
1/3 p. pekano (karijų) riešutų
Klevų sirupo ir spanguolių sviestui:
1/2 p. šviežių ar šaldytų spanguolių
1/4 p. klevų sirupo
1 p. sviesto, minkšto
Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išmaišyti kiaušinį, pieną, moliūgų tyrę ir sviestą. Skystus produktus supilti į sausus ir lengvai išmaišyti. Sudėti riešutus ir kepti vaflius. Tuo tarpu nedideliame puode sumaišyti spanguoles ir sirupą. Virti ant vidutinės ugnies, kol susproginės spanguolės, apie 10 minučių. Tada mišinį supilti į nedidelį indą, kiek atvėsinti ir įmaišyti sviestą. Patiekti vaflius su paruoštu sviestu ir jei reikia ant viršaus užsipilti papildomai klevų sirupo.
Šaltinis: Taste of Home. October & November 2008
O kur to klevų sirupo gauti galima?… 🙂
būna parduotuvėse, kažkada mačiau Rimi, bet šiaip tokio neturiu ir nesuku galvos dėl to 🙂 spintelės ir taip pilnos visko, kad tik spėk naudoti 🙂