Citrininiai pyragaičiai
- Details
- 8 Comments
Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė. Bet kas dar blogiau, nors dariau pusę porcijos, o tos pusės pusę atidaviau tėvams, likusią dalį vos ne visą suvalgiau viena. Ne dėl to kad kitiems nepatiko, o dėl to kad aš saldžiarūgščių skanėstų mėgėja (dukrytė tokia pati kaip ir aš, tik jos valgymo kiekiai dar kiti 🙂 ), o vyrui negalima… nesveikuoja truputuką… 🙁
Kadangi prisiskaičiau, jog citrinų sluoksnis gali būtų ganėtinai skystas, tai papildomai įdėjau šaukštą miltų. Rezultate viršutinis sluoksnis neišskydo, tačiau manau truputį nukentėjo pyragėlių gaivumas. Sakiau kitą kartą bandysiu nekišti savo trigrašio į receptą, žiūrėsim kas gausis tada 🙂
Citrininiai pyragaičiai
Užtruksime:
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Pagrindui:
- 225 g sviesto, kambario temperatūros
- ½ p. cukraus pudros
- 2 p. miltų
- ¼ a.š. druskos
- Citrinų sluoksniui:
- 6 dideli kiaušiniai
- 2 ¼ p. cukraus pudros
- 6 nedidelių citrinų žievelė
- 1 p. citrinų sulčių
- 1 p. miltų
- cukraus pudra pabarstymui
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Sutepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi 30×20 cm kepimo skardą.
- Pagrindui skirtą sviestą ir cukrų išsukti iki purios masės.
- Sudėti miltus ir druską. Maišyti kol gausis vienalytė masė.
- Tešlą sudėti į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
- Skardą įdėti 10 minučių į šaldiklį.
- Pagrindą kepti apie 15 minučių arba kol bus šviesiai rudos (aukso) spalvos.
- Leisti atvėsti ant grotelių ir tuo tarpu paruošti viršutinį sluoksnį.
- Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160°C.
- Dideliame inde sumaišyti kiaušinius su cukrumi.
- Sudėti citrinų žieveles ir sultis.
- Po truputį sudėti miltus, gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų.
- Tada citrinų sluoksnį užpilti ant pagrindo ir kepti apie 25-30 minučių arba kol lengvai parus.
- Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
- Supjaustyti gabaliukais ir lengvai apibarstyti cukraus pudra.
- Skanaus!
Atrodo fantastiškai! Užsimaniau ir aš
Pakviesčiau į svečius, bet kad liko jau vos keli kasneliai 🙂
Nuostabiai atrodo. As ir tokiu noreciau 🙂
Tai kad jau dingo ir tie keli likę 🙂 ir dar kelis atėmiau kur seneliams buvau išnešusi. Oi daugiau greitai šių pyragaičių nedarysiu, nes veikia kaip narkotikai – sėdi prie lėkštės ir imi vieną po kito 🙂
Bandžiau ir aš šiąnakt šiuos pyragėlius. Atrodo, viskas kaip ir gavosi, bet, spėju, per anksti ištraukiau iš orkaitės, todėl skonis, na, šiek tiek neiškepusio. Per naktį bevėsdamas paviršius pertrūko – gal tai ir yra ženklas, kad neiškepė? Be to, viršutinis sluoksnis burbuliukais susiskylėjo. Klausimas – ką dariau ne taip?
Pirma mintis dėl burbuliukų ta, jog per smarkiai suplakei kiaušinius. Kai dariau tai truputį buvau irgi persistengusi, tai irgi buvo matyti nedidukai burbuliukai. Spėju darant viršutinį sluoksnį reikia tik lengvai išmaišyti viską.
O kaip įvertinti ar iškepė ar ne, tai net nežinau. Nes tas viršutinis sluoksnis nėra purus ir lengvas. Kiekviena orkaitė skirtinga, gal visgi trūko truputį pakepti. Aš atsimenu, jog vaikai nedavė ramybės ir kai išjungiau orkaitę dar ilgai pyragaičių neištraukiau iš orkaitės.
Labai ačiū už pastabas. Kadangi pyragėliai tikrai gaivūs ir skanūs, spėju, darysiu dar ne kartą ir paeksperimentuosiu su kepimo laiku.
Dėl kiaušinių perplakimo – taip, aš juos nuoširdžiai mikseriu paplakiau, matyt, reikės daryt priešingai. 🙂
Sėkmės kitais kartais 😉