Citrininiai keksiukai su aguonomis
- Details
- 12 Comments
Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.
Citrininiai keksiukai su aguonomis
Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Ingredientai:
1 p. = 247 ml
- 2/3 p. cukraus
- 2 nedidelių citrinų žievelė ir sultys
- 2 p. miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. sodos
- 1/4 a.š. druskos
- 3/4 p. natūralaus jogurto
- 2 dideli kiaušiniai
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 1/2 p. aliejaus
- 2 v.š. aguonų
- Glaistui:
- 1 p. cukraus pudros
- 2-3 v.š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
- Paruošti keksiukų formeles, jei reikia ištepti sviestu.
- Dideliame inde gerai ištrinti citrinos žieveles su cukrumi, kol pasklis malonus citrinų kvapas.
- Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, sodą ir druską.
- Kitame inde sumaišyti jogurtą, kiaušinius, citinos sultis ir aliejų.
- Skystus produktus supilti į miltų mišinį ir greitai išmaišyti. Tik nepersistengti ir nepermaišyti.
- Įmaišyti aguonas.
- Tešlą padalinti tarp 12 keksiukų formelių.
- Kepti 18-20 minučių arba kol viršus taps švelniai rudas ir įkištas medinis pagaliukas išlys švarus.
- Leisti keksiukas atvėsti 5 minutes, tada išimti iš formelių ir atvėsinti kambario temperatūroje.
- Glaistui sumaišyti cukraus pudrą ir 1 1/2 v.š. citrinų sulčių.
- Tada po truputį pilti likusias citrinų sultis, kol gausis tokios konsistencijos, jog būtų galima paskleisti ant keksiukų.
- Skanaus!
Šaltinis: imafoodblog.com
Rrr keksiukai yra geris. Deja sia savaite taip apsikasus, kad nespesiu nieko iskepti… Skaniai atrodo sitie 🙂
Puikumėlis! 🙂 Kai aš svarsčiau kokius keksiukus kepti, rinkausi tarp šokoladinių ir būtent citrininių su aguonomis. :))) Turių jų bent tris receptus išsisaugojusi. Kadangi kepiau vakare jau vėlokai, patingėjau užsiimti su citrinomis ir aguonomis, tad kepiau kakavinius. Bet citrininiai artimiausias taikinys. 🙂
atrodo tikrai labai skanūs ir drėgni;)
Jei nebūtų tos kelios citrinos taip ilgai gulėję ant palangės, tai tikriausiai ir aš būčiau galvojusi apie šokoladinius keksiukus. Bet tikrai džiaugiuosi pasirinkusi būtent šiuos. Po šių keksiukų kituose bloguose visada žvilgsnis sustoja ties kepiniais, kuriuose naudojamos citrinos 🙂
O laiko pas mane tai irgi – tai yra, tai nėra 🙂 tad kai yra bėgu į virtuvę slėptis, kad niekas jo iš manęs neatimtų (o turiu tokias dvi gražias uodegėles, kurios tik ir taikosi mane kur nors nusivesti ir visaip išnaudoti pagal savo mažus poreikius) 🙂
tai sutapimas – ir aš kepiau citrininius su aguonomis 🙂 vieni mano mėgstamiausių.
Na va, išbandžiau ir aš šitą receptuką, nes jau norėjau „pakrikštyti” savo naująją keksiukų kepimo formą, ir kžkaip užkliuvo man šitas, ir ką galiu pasakyt, labai skanūs tkrai gavosi, ypatingai dėl citrinos prieskonio 🙂 Būtinai išbandysiu ir daugiau šios mano naujai atrastos kulinarės receptų 😉
Labai smagu, kad jums patiko. Be to, turit gerą akį 🙂 Šie keksiukai ir mums padarė labai gerą įspūdį. Jie tikriausiai vieni mėgiamesnių keksiukų.
labai skanu 😉 aciu uz recepta ;*
Patinka man skaityti tokius komentarus po sunkios darbo savaitės 🙂 Ačiū, kad nepatingėjote sugrįžti 🙂
Šis receptas tikrai kiek keptas, tiek visų puikiai įvertintas, tiek namuose, tiek darbe 🙂
Nelabai suprantu jusu zymejimo p raidemis,nes dazniausiai buna gramai arba ml, tai ir negalejau pasinaudoti jusu receptuku, o gaila…
Tikrai gaila… P. visada naudojama kaip puodelių sutrumpinimas, kas yra 237ml.
Katik kepiau siuos keksiukus. Pavyko skanus, tik gal man truputi sausoki, noretusi slapesniu. Bet siaip vertas demesio receptukas! 🙂