Braškių varškės kremas
- Details
- Leave a Comment
Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?
Braškių varškės kremas
Užtruksime:
Išeiga: 6 nedidelės porcijos
Ingredientai:
- 250 g varškės (Mūsų švelniosios arba kreminės)
- 400 g braškių (naudojau 200 g braškių tyrės be sėklyčių)
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. želatinos
- 1 kiaušinio trynys
- 2 kiaušinio baltymai
Instrukcijos:
- Šaltame vandenyje išbrinkinti želatiną.
- Trynį ištrinti su cukraumi.
- Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
- Išplakti varškę, želatiną (nusunktą ir ištirpintą), trynį su cukrumi, pusę nuplautų braškių.
- Sudėti paruoštus baltymus ir atsargiai išmaišyti.
- Sudėti į indelius ir atšaldyti šaldytuve.
- Kremą puošti likusiomis braškėmis.
- Skanaus!
Šaltinis: Rankdarbiai 1996-7 (Nr.64)