Sultingi obuolių vafliai
- Details
- 2 Comments
“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.
Sultingi obuolių vafliai
Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 2 v.š. cukraus
- šlakelis citrinų sulčių
- 1/2 pak. vanilinio cukraus
- 2 kiaušiniai
- 6 v.š. miltų
- 2 rūgštesni obuoliai
- 75 ml. vaisinės arbatos arba obuolių sulčių
- žiupsnelis druskos
- cukraus pudros apibarstymui
Instrukcijos:
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi.
- Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
- Trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri.
- Įmaišyti miltus.
- Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks.
- Sutarkuotus obuolius sudėti į tešlą.
- Pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus.
- Iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra.
- Valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
- Skanaus!
Šaltinis: SuperMamos forumas
Skamba labai skaniai 🙂
🙂 tik va turi vieną minusą – kadangi labai sultingi ir minkšti tai sunkoka ištraukti iš keptuvės 🙂 Tenka pirštukais pasidarbuoti