Kauliukai (Ossi dei Morti)
- Details
- 4 Comments
Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.
Kauliukai (Ossi dei Morti)
Užtruksime:
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2/3 p. cukraus
- 8 v.š. sviesto
- 2 kiaušiniai
- 2 p. sijotų miltų
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 p. maltų migdolų arba pistacijų riešutų (nebūtina)
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Sumaišyti cukrų, sviestą ir kiaušinius.
- Palaipsniui supilti miltus ir gerai išminkyti.
- Sudėti vanilės ekstraktą ir riešutus.
- Atgnybti nedidelį tešlos gabaliuką (pvz. arbatiniu šaukšteliu) ir tarp rankų suformuoti pagaliukus, panašius į kaulus (reikia greitai suktis, nes tešla labai greitai skystėje sušilusi nuo rankų).
- Suformuotus sausainius sudėti nedideliais tarpais.
- Kepti 10 minučių arba kol švelniai paruduos.
- Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių.
- Skanaus!
Šaltinis: Cooking the Italian Way
O jie saldoki gaunasi ar nelabai?
Saldoki, bet nėra labai saldūs.
Ka reiskia tas p? Pvz kur miltai pazymeti…Noreciau pasigaminti,bet iskilo toks klausimelis 🙂
p = puodelis, 237ml