Menu

Kauliukai (Ossi dei Morti)

  • Kauliukai (Ossi dei Morti)
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Kauliukai (Ossi dei Morti)


Autorius: Aušra

Data:

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2/3 p. cukraus
  • 8 v.š. sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2 p. sijotų miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 p. maltų migdolų arba pistacijų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sumaišyti cukrų, sviestą ir kiaušinius.
  • Palaipsniui supilti miltus ir gerai išminkyti.
  • Sudėti vanilės ekstraktą ir riešutus.
  • Atgnybti nedidelį tešlos gabaliuką (pvz. arbatiniu šaukšteliu) ir tarp rankų suformuoti pagaliukus, panašius į kaulus (reikia greitai suktis, nes tešla labai greitai skystėje sušilusi nuo rankų).
  • Suformuotus sausainius sudėti nedideliais tarpais.
  • Kepti 10 minučių arba kol švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Cooking the Italian Way

  1. Indre parašė:

    O jie saldoki gaunasi ar nelabai?

  2. Aušra parašė:

    Saldoki, bet nėra labai saldūs.

  3. sABINA parašė:

    Ka reiskia tas p? Pvz kur miltai pazymeti…Noreciau pasigaminti,bet iskilo toks klausimelis 🙂

  4. Aušra parašė:

    p = puodelis, 237ml

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …