Maltos mėsos ir pomidorų apkepas
- Details
- Leave a Comment
Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.
Maltos mėsos ir pomidorų apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
- 1 didesnė cukinija
- 4 pomidorai
- 400 g maltos jautienos
- 1 v.š. aliejaus, kepimui
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 1/2 v.š. sviesto (formai patepti)
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių
- Padažui:
- 2 v.š. aliejaus
- 2 v.š. miltų
- 500 ml pieno
- 200 g sūrio, tarkuoto
- druskos
- baltųjų pipirų
- maltų muskatų riešutų
Instrukcijos:
- Cukiniją ir pomidorus supjaustyti griežinėliais.
- Maltą mėsą pakepinti aliejuje 4-5 minutes, kol išgaruos skystis.
- Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti česnako skilteles.
- Į keptuvę su malta mėsa pridėti svogūnų, česnakų, prieskonių bei pomidorų pastos, 2 minutes patroškinti.
- Paruošti padažą: puode įkaitinti aliejų, įmaišyti miltus ir pieną. Maišant kaitinti, kol padažas sutirštės (apie 5 minutes).
- Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir muskatų riešutais.
- Pusę cukinijų ir pomidorų griežinėlių sudėti į sviestu išteptą kepimo formą.
- Ant jų dėti maltos mėsos sluoksnį, apdengti likusiais pomidorų ir cukinijų griežinėliais.
- Užpilti padažu ir užberti tarkuoto sūrio.
- Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
- Skanaus!
Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008