Menu

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

  • Kalakutienos ir cukinijų apkepas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Kalakutienos ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g kalakutienos filė
  • 1 cukinija
  • 50 g šviežių bazilikų, smulkintų
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • aliejaus, kepimui
  • sviesto, formai patepti
  • Padažui:
  • 300 ml pieno
  • 2 v.š. miltų
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. baltųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Paruošti padažą: į puodą supilti pieną, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Nuolat maišant kaitinti, kol užvirs.
  • Nukelti puodą nuo viryklės, suberti tarkuotą sūrį ir prieskonius.
  • Aliejuje iškepti vištienos griežinėlius, perdėti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Cukiniją supjaustyti griežinėliais, uždėti ant vištienos.
  • Užbarstyti juoduosius pipirus ir susmulkintus bazilikus, užpilti padažu.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. aaa parašė:

    tai vistiena ar kalakutiena?

  2. Aušra parašė:

    Vieną kartą kepu su vištiena, kitą kartą su kalakutiena 🙂 Tikrai tinka ir viena ir kita paukštiena. Iš tiesų tai kaip originale buvo tai niekaip neprisiruošiu pasižiūrėti.

  3. Rasa parašė:

    Nu ka, kai nebenese fantazija ,ka padaryti is kalakutienos, pasinaudojau jusu receptu, ir turiu pasakyti,kad buvo pakankamai skanu ir valgoma. Net valge tas,kuris retai naujienas kramto 🙂
    dekui!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Chicken with oregano and onions

Vištiena su raudonėliu ir svogūnu

Labai sultinga, aromatinga vištiena. Lengvai susikramto net mažiausiam valgytojui. Bandžiau ir su vištiena, ir su kalakutiena, abiejais atvejais buvo nepakartojamai skanu.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Kiaušinienė su cukinijomis

Kiaušinienė su cukinijomis

Siūlau visiems pasigaminti kiaušinienę su cukinijomis, kuri puikiai tinka lengvai vakarienei ar sotiems pusryčiams.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.