Grikių kruopų apkepas su mėsa
- Details
- 1 Comment
Po Naujųjų liko nemažai ant grilio keptų kepsnių, tad vienas iš būdų juos panaudoti – išsikepti šį kruopų apkepą. Kiek žinau, galima naudoti įvairias kruopas. Kažkada panašų apkepą kepiau su miežinėm kruopom – skonis irgi geras. Šis apkepas nėra labai kietas, lengvai pamaigius šakute jis greitai sutrupa. Bet man net ir skaniau, kai įmaišiau daug grietinės, tai jis nebuvo sausas (būtent dėl sausumo mums nelabai patinka grikių kruopos). Vyras irgi liko patenkintas, kad man yra didelis rodiklis ?
Originale siūlė pakepinti ir mėsą, bet man ta mintis nepatiko, tad nekepinau. Masę pyliau į kepimo popieriumi išklotą indą. Kepė 190-200 laipsnių temperatūroje apie valandą.
Grikių kruopų apkepas su mėsa
Užtruksime:
Išeiga: 4-6 porcijos
Ingredientai:
- 200 g grikių kruopų
- 4 v.š. grietinės
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 200 g keptos, virtos ar rūkytos mėsos
- druskos
- riebalų
Instrukcijos:
- Išvirti grikius, ataušinti, sumaišyti su grietine ir gerai išplaktais kiaušiniais.
- Mėsą supjaustyti gabalėliais.
- Svogūną pakepinti riebaluose.
- Viską sudėti į košę ir gerai išmaišyti.
- Masę supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje.
- Skanaus!
gera idėja. Irgi dažnai suku galvą, kur tuos mėsgalius likusius sudėt.