Stori blynai
- Details
- 4 Comments
Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?
Stori blynai
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 1 1/2 st. rupių kvietinių miltų
- 1 st. paprastų kvietinių miltų
- 1 st. avižinių dribsnių
- 1/2 st. kukurūzų miltų
- 1 v.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. sodos
- 1/2 a.š. druskos
- 125 g sviesto, šaldyto nesūdyto ir sukapoto mažais gabaliukais
- 4 vidutinio dydžio kiaušiniai
- 4 st. pasukų
- 1/2 st. medaus (dėjau 1 v.š. cukraus)
Instrukcijos:
- Į elektrinį maišiklį su plieniniais peiliukais suberti visas sausas sudedamąsias dalis ir gerai sumaišyti.
- Tada sudėti sviestą ir vėl maišyti, kol susidarys stambūs trupiniai.
- Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius su pasukomis ir įmaišyti medų.
- Supilti į miltų mišinį ir gerai išplakti.
- Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu sviesto ir kepti 10-12 cm skersmens blynus. Vieną pusę kepti tol, kol ims kilti pūslės, o apačia gražiai pagels. Tada apversti ir apkepti kitą pusę.
- Patiekti labai karštus su sviestu ir vaisių arba uogų sirupu, arba valgyti kaip mes – su obuolių koše.
- Skanaus!
Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Omletai, lietiniai ir sklindukai (Aktėja, 2006)
Skaniai atrodo 🙂
Ne tik atrodo, bet ir skanūs 😉
tikrai skanūs, kaip mieliniai 🙂
Smagu, kad patiko 🙂