Menu

Naminiai Rafaelo

  • Naminiai Rafaelo
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Naminiai Rafaelo


Autorius: Aušra

Data:

Blogai, kai pradedi kažką skanaus daryti ir tik tada apsižiūri, kad vieno iš produktų beveik neturi, o atrodė… Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Naminiai Rafaelo

Užtruksime:
Išeiga: 20-30 vnt.

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 120 g cukraus
  • 60 g kokoso drožlių
  • 20-30 g džiūvėsėlių
  • apie 20-30 vnt. riešutų be odelių
  • tortų papuošimų arba kokoso drožlių saldainiukų aprengimui (reikia ganėtinai daug)

Instrukcijos:

  • Varškę gerai ištrinti su cukrumi, sudėti kokoso drožles ir džiūvėsėlius. Masė turi gautis tokia, kad būtų galima daryti rutuliukus.
  • Šaukšteliu imti truputį masės, padaryti rutuliukus ir į vidų įdėti riešutą ar gabaliuką džiovinto vaisiaus (mums labiau patiko visgi su riešutais).
  • Rutuliukus dėti į torto papuošimus ar kokoso drožles ir gražiai juose apvolioti, kad pasidengtų iš visų pusių (gražiausiai pasidengė kai rutuliukus varčiau šakute ar šaukštuku, bet ne rankomis).
  • Padengtus saldainius sudėti į mini keksiukų popierines formeles.
  • Palaikyti šaldytuve mažiausiai valandą (po valandos saldainiukai dar buvo minkšti, palaikius kelias dienas, jie pasidarė truputį kietesni).
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?