Suvalkiečių kiaušinienė su varške
- Details
- 6 Comments
Lengva greitai paruošiama vakarienė (ar pusryčiai). Ir kas gerai – mažai riebalų ?
Suvalkiečių kiaušinienė su varške
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
Instrukcijos:
- Išplakti kiaušinius su druska.
- Labai gerai ištrinti varškę.
- Į indą su išplaktais kiaušiniais sudėti varškę ir grietinę.
- Keptuvėje ar apkepo inde ištirpinti sviestą, supilti ruošinį ir kepti orkaitėje.
- Patiekti kartu su lapinėmis salotomis ar svogūnų laiškais, arba tiesiog valgyti su grietine.
- Skanaus!
Neapsigaukit, nemazai tu riebalu, gal tik nesijaucia, jei siaip kiausinienes kepat dideliam aliejaus kiekyje..;) Patiekalo kaloringumas 1402 kcal! (vienam zm. 350)
Na bet juk čia orkaitėje kepta kiaušinienė 🙂 Kepant dviems žmonėms dedasi tik 25g sviesto (daugmaž arbatinis šaukštelis). Aliejaus čia nei kvapo 🙂
na, iš tiesų, čia vieninteliai riebalai tai pieno ir kiaušinio riebalai. Juk orkaitėje kepama, kiek gi čia to sviesto dedama… Tik kad nepriliptų, tai galima ir rankomis ištepti, išvis gausis grūdas… Beje, šita kiaušinienė dabar kaip tik kepa mano orkaitėj, žiūrėsim ką gausim :))
Labai įdomu kaip pasisekė ir ar patiko 🙂 Gal ir aš ryt šitą kiaušininę iškepsiu šeimynai, nes varškės gavom – reikia naudoti 🙂
Aušra, žinokit labai patiko :)))) Visiems šeimos nariams. Labai skanu ;))) ir gerą toną priduoda varškė iš tikrųjų :DDD Ačiū 😉
Smagu 🙂
Šiandien vyras mano mintis išgirdo ir pusryčiams kiaušinienę su varške keptuvėje iškepė 🙂 Išvaizda gal ir ne labai kokia, bet skonis ir keptuvėje keptos kiaušinienės su varške buvo labai geras 🙂