Saldžiarūgščiai burokėliai
- Details
- Leave a Comment
Iš burokėlių iki šiol nelabai ką esu gaminusi… Gal net nei vieno normalaus recepto nesu išbandžiusi, tad šis pirmasis. Gal dėl to ganėtinai paprastutis, bet dėl to man ir patiko. Skonis labai patiko, su mielu noru dar kartą valgyčiau, bet būtent su juoda duona kaip užkandį, o ne kaip garnyrą. Šį kartą valgėm prie muštinių, man ir vyrui patiko (kas buvo keista, nes vyras ir burokėlių nemylėtojas :)).
Saldžiarūgščiai burokėliai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos (kaip užkandis)
Ingredientai:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai, smulkiai pjaustyti
- 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
- 30 g smulkaus cukraus
- 4 virti burokėliai, pjaustyti kubeliais
- 1 citrinos sultys
- 2 a.š. šviežių mėtų, pjaustytų (neturėjau)
- druskos
- juodųjų pipirų
- šviežių mėtų, papuošti (neturėjau)
Instrukcijos:
- Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus, česnakus ir maišant kepinti ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos.
- Įmaišyti cukrų, burokėlius, 1/2 citrinos sultis bei mėtas.
- Maišant kaitinti 10 minučių.
- Paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti druska, pipirais bei citrinų sultimis.
- Tiekti šiltus arba šaltus, papuošus mėtomis.
- Skanaus!
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma litter, 2005)