Ryžių-dešrelių apkepas
- Details
- 2 Comments
Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.
Šį kartą dėjau ne tik virtą dešrą, bet ir šaldytuve rastą parūkytą dešrelę – skonis nuo to manau tik geresnis. Mes kaip sūrio mylėtojai, visada dedam sūrio daugiau, tad dėjau 100 g mocarelos sūrio, ir dėjau jį ne tik ant viršaus bet ir tarp ryžių ir dešrelių sluoksnių. Tiesa, vietoj pieno naudojau liesą grietinėlę. Galutinis rezultatas tikrai nenuvylė ? Beje, druskos dėjau tik į ryžius, mėsos įdarui užteko sūrumo nuo parūkytos dešrelės. Valgėm su pomidorų padažu ir marinuotais agurkais.
Ryžių-dešrelių apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 1-1,5 st. ryžių
- apie 250 g pieniškų dešrelių
- 2 svogūnai
- 1 morka
- aliejus
- 2 kiaušiniai
- 50 ml pieno
- 50 g sūrio
Instrukcijos:
- Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje.
- Kol ryžiai verda, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti kartu su sutarkuota morka nedideliame kiekyje aliejaus.
- Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėti smulkiai supjaustytas dešeles ir dar truputį pakepinti.
- Kepimo formą ištepti riebalais.
- Sudėti pusę virtų ryžių, mėsos įdarą ir likusius ryžius.
- Paruošti užpilą iš kiaušinių, pieno ir tarkuoto sūrio.
- Supylus užpilą, formą statyti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
As adaptavau su maltu kiaulienos kumpiu, kuri pries tai apkepiau su prieskoniais ir pienu. Skanu, tikrai primena plova, tik noretusi… net nzn ko… gal purumo, minkstumo? Nes gavosi gan kietas, kitakart bandysiu daugiau pieno i plakini ipilti.
Siaip super! 🙂
Hmmm taip galvoju, gal čia daug kas priklauso nuo sūrio? Jei į vidų maišei, tai jis kažkiek suteikia kietumo.
Aš vieną kartą kai dariau su Rokiškio fermentiniu sūriu, tai dėjau jį į užpilą, tai pilant ant apkepo jis apkepo viršų padengė, nes sūris buvo stambiai sutarkuotas. Kitą kartą dariau su mocarela ir tada maišiau į vidų. Abiejais atvejais apkepas nesigavo kietas. Kaip tik, kol šiltas buvo buvo sunku gražiai išimti iš formos, nes buvo gan trapus.