Obuoliniai keksiukai su riešutais
- Details
- Leave a Comment
Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.
Tarkuoti obuoliai nelabai jaučiasi, tad kitą kartą dėčiau dar papildomai vieną obuolį ir supjaustyčiau jį nedideliais gabaliukais.
Obuoliniai keksiukai su riešutais
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 1 1/2 st. (210 g) miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 st. (100 g) cukraus
- 1/4 a.š. druskos
- 1/2 a.š. cinamono
- 1 kiaušinis
- 1/2 st. pieno
- 1/4 st. aliejaus
- 1 obuolys
- 1/2 st. smulkintų riešutų (graikiškų arba karijų)
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Sutepti sviestu keksiukų formeles (jei formelės silikoninės, sutepti nereikia).
- Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną ir riešutus.
- Kitame inde sumaišyti kiaušinį, aliejų ir pieną. Sudėti sutarkuotus obuolius.
- Abiejų indų turinius sumaišyti iki vientisos masės.
- Sudėti tešlą į formeles ir kepti apie 20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net