Kijevo mišrainė
- Details
- 2 Comments
Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?
Kijevo mišrainė
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 100 g fermentinio sūrio
- 5 kiaušiniai
- 1 dėžutė lašišos arba tuno savo sultyse
- 200 g majonezo
- 1 svogūnas
Instrukcijos:
Mišrainę sluoksniuoti:
- kietai išvirtų kiaušinių stambiai sutarkuoti baltymai,
- smulkiai sutarkuots sūris,
- pusė susmulkintos žuvies,
- pusė majonezo,
- sušaldytas tarkuotas sviestas,
- smulkiai supjaustytas svogūnas,
- antra dalis žuvies,
- likusi dalis majonezo,
- smulkiai sutarkuoti tryniai.
geras! mano močiutė panašią gamindavo ir vadino „mimoza”. buvo dar du papildomi sluoksniai dugne – virtos bulves ir virtos morkos. majonezo sluoksniu buvo daugiau, tarkuoto sviesto nebuvo. net nežinau iš kur ji tokią ištraukė, dabar va pirmą kartą matau kažką panašaus receptuose (:
O man kažkaip atrodo, kad panašių sluoksniuotų mišrainių yra begalės 🙂 Vieną ingredientą pakeičia ir jau kitas pavadinimas 🙂 Kaip bebūtų svarbu skonis, o ne pavadinimas 🙂