Menu

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

  • Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške


Autorius: Aušra

Data:

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1-2 cukinijos
  • 1 obuolys
  • 2 kiaušiniai
  • 1 st. miltų
  • 100 g varškės
  • cukraus
  • druskos

Instrukcijos:

  • Cukinijas ir obuolį sutarkuoti burokine tarka.
  • Įmušti porą kiaušinių, išmaišyti.
  • Suberti miltus, gerai išmaišyti.
  • Sudėti pertrintą varškę, įberti druskos ir cukraus, išmaišyti.
  • Kepti sklindžius.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

  1. Megė parašė:

    Na, nuotrauka tikrai neatitinka realybės, bet blyneliai visai skanūs gavosi.

  2. Aušra parašė:

    Kuo vaizdas kitoks buvo? 🙂 Skystesnė gal tešla gavosi?
    Nes tas kas nuotraukoje, tai kas man gavosi 🙂

  3. Megė parašė:

    Nesigavo apvaliais kraštais – cukinijos kyšojo iš visų pusių ir apdegė. Gavosi ne blyneliai, o kažkokios apdegusios žvaigždės.

  4. Aušra parašė:

    Vat dėl tos priežasties ir nustojau dėti receptus juos išbandžiusi tik vieną kartą. Nes pastebėjau pati, kad pirmas kartas dažnai būna kaip sėkmė naujokui – viskas puikiai pavyksta. O antrą kartą pasigaminus patiekalą, dažnai tenka ir persigalvoti.

    Deja šis patiekalas iš tų laikų, kai dar gaminau po vieną kartą ir dėdavau į blog”ą 🙁

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Kiaušinienė su cukinijomis

Kiaušinienė su cukinijomis

Siūlau visiems pasigaminti kiaušinienę su cukinijomis, kuri puikiai tinka lengvai vakarienei ar sotiems pusryčiams.