Avižinių dribsnių batonėliai
- Details
- 4 Comments
Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))
Avižinių dribsnių batonėliai
Užtruksime:
Išeiga: 8 batonėliai
Ingredientai:
- 80 g sviesto
- 80 g rudojo cukraus
- 60 g (2 v.š.) medaus
- 130 g avižinių dribsnių
- 70 g džiovintų abrikosų
- 25 g džiovintų vyšnių
- 25 g moliūgų sėklų
- 2 v.š. saulėgrąžų
- 25 g kokoso drožlių
Instrukcijos:
- Abrikosus ir vyšnias susmulkinti peiliu.
- Inde sumaišyti avižinius dribsnius, abrikosus, vyšnias, moliūgų sėklas, saulėgrąžas ir kokoso drožles.
- Į kitą indą sudėti sviestą, cukrų ir medų ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps.
- Abiejų indų turinius sumaišyti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau 26cm skersmens apvalią skardą).
- Masę supresuoti bulvių trintuve (kad neliptų prie medinio bulvių trintuvo, sušlapinau jį šaltu vandeniu).
- Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15-20min.
- Atvėsinti ir laikyti šaldytuve (iki ten maniškiai nenukeliavo…).
- Į batonėlius supjaustyti, kai bus viskas gerai atvėsę.
- Skanaus!
Šaltinis: AnnabelKarmel.com
Oi, labai dėkui už šį receptuką. Labai mėgstu tokius dalykus, ilgai svajoju, kada pati pasigaminsiu šitą gėrį. Dabar galėsiu pasidaryti, ačiū tikrai 🙂
Tikrai labai paprastas skanėstas – aš net su aplinkui ropojančiu sūneliu sugebėjai jį padaryti 🙂 O kadangi jis mums labai patiko, tai ateityje bandysiu dar kažkokių panašių skanėstų ieškoti.
Aš dar idėjau šokolado ir daugiau kokoso drižlių. Gavosi tikrai labai skaniai. Tik labai prilipo prie kepimo popieriaus neimanoma atplešti ir apačia gavosi labai rebaluota. 🙂 Bet šiaip tikrai labai skanu.
Smagu, kad buvo skanu. Gal trūko kepimo laiko? Manau kelias minutes pakepus, cukrus labiau būtų karamelizavesis ir atvėsus, lengviau nusiimtų.
Dėl riebumo – šokoladas irgi riebus dalykas 🙂 bet skoniui tikrai negadina 🙂