Varškinis tinginys su persikais
- Details
- Leave a Comment
Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂
Nuotrauka tikrai nekokia, bet kad teko fotografuoti paskutini likusį gabaliuką… Papuošimui persikų neliko, nes juos skaniai suvalgė Ievutė
Varškinis tinginys su persikais
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g sausainių
- 400 g varškės
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1 skardinė konservuotų persikų
- vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Persikus nusunkti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
- Varškę pertrinti per sietelį.
- Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
- Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo.
- Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant.
- Į varškės masę įmaišyti persikus.
- Suberti sausainius ir gerai išmaišyti.
- Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.
- Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti.
- Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
- Skanaus!
Šaltinis: SuperMamos forumas