Menu

Varškinis tinginys su persikais

  • Varškinis tinginys su persikais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškinis tinginys su persikais

Autorius:
Data:

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂
Nuotrauka tikrai nekokia, bet kad teko fotografuoti paskutini likusį gabaliuką… Papuošimui persikų neliko, nes juos skaniai suvalgė Ievutė

Varškinis tinginys su persikais

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g sausainių
  • 400 g varškės
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 skardinė konservuotų persikų
  • vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Persikus nusunkti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Varškę pertrinti per sietelį.
  • Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
  • Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo.
  • Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant.
  • Į varškės masę įmaišyti persikus.
  • Suberti sausainius ir gerai išmaišyti.
  • Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.
  • Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti.
  • Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Varškės ir makaronų apkepas

Varškės ir makaronų apkepas

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.